Sanna Marin Twitterissä: Aleksei Navalnyi on vapautettava välittömästi - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sanna Marin Twitterissä: Aleksei Navalnyi on vapautettava välittömästi

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi pidätettiin sunnuntaina Venäjällä.

18.1. 8:52 | Päivitetty 18.1. 9:10

Suomen pääministeri Sanna Marin on kommentoinut oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin sunnuntaina tapahtunutta pidätystä. Navalnyi pidätettiin heti kun hän palasi sunnuntaina Saksasta Venäjälle. Pidätys tapahtui passintarkastuksessa Sheremetjevon kentällä. Video yllä: Navalnyi nousi koneeseen Berliinissä.

Marin kommentoi tapausta maanantaiaamuna pikaviestipalvelu Twitterissä. Marin sanoo, että Navalnyi on vapautettava välittömästi.

– Oppositiopoliitikko Navalnyi on vapautettava viivytyksittä. Myös muut hänen saapumisensa yhteydessä pidätetyt olisi päästettävä vapaaksi. Venäjän pitäisi tutkia Navalnyin myrkytys sekä suojella opposition oikeuksia, mikä kuuluu mihin tahansa demokratiaan, Marin kirjoittaa.

Marin sai twiittiinsä välittömästi useita kannanottoja eri puolilta maailmaa, kuten esimerkiksi Turkista ja Indonesiasta. Näissä twiiteissä annettiin tuki Marinin kannanotolle.

Venäjän vankiloista vastaava viranomainen FSIN oli ennalta ilmoittanut pidättävänsä Navalnyin, kun hän saapuu Venäjälle.

FSIN katsoo, että ehdonalaista vankeusrangaistusta kärsinyt Navalnyi laiminlöi ilmoittautumisen venäläisviranomaisille joulukuussa, kun hän oli viranomaisten mukaan jo kyllin toipunut myrkytyksestään. Navalnyin ehdonalainen rangaistus päättyi vuodenvaihteessa.

Useat maat ovat vaatineet Navalnyin välitöntä vapauttamista.

Ennen pidätystään Navalnyi ilmoitti olevansa onnellinen päästyään takaisin Venäjälle. Hän kiitteli häntä Saksassa hoitaneita lääkäreitä, mutta kertoi iloitsevansa päästessään kotiin.

– Olen hyvin onnellinen, että olen tullut tänne. Täällä on minun kotini, hän sanoi.

Navalnyi kertoi myös, ettei hän pelkää pidätystä. Hän myös kehotti muita olemaan pelkäämättä.

– Minä tiedän, että olen oikeassa ja että kaikki oikeusjutut minua vastaan ovat tehtailtuja, Navalnyi sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?