Ruotsissa kohu puolustus­ministerin uuden­vuoden matkasta Suomeen – kävi tapaamassa kollega Kaikkosta - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ruotsissa kohu puolustus­ministerin uuden­vuoden matkasta Suomeen – kävi tapaamassa kollega Kaikkosta

Ruotsalaislehtien mukaan Hultqvist oli Suomessa yksityismatkalla uudenvuodenpyhien tienoilta, Kaikkonen isännöi tapaamista matkan päätteeksi tämän viikon maanantaina.

Puolustusministerit Peter Hultqvist ja Antti Kaikkonen tapasivat Königstedtin kartanossa tämän viikon maanantaina. Hultqvist oli ruotsalaislehtien mukaan tullut Suomeen yksityismatkalle jo uudenvuodenpyhinä ja hän tapasi Kaikkosen matkansa päätteeksi.­

14.1. 17:40

Ruotsissa on noussut kohu puolustusministeri Peter Hultqvistin Suomen-matkasta.

Asiasta ovat uutisoineet muun muassa Aftonbladet ja Expressen, joiden mukaan mukaan Hultqvist oli tullut yksityismatkalle Suomeen uudenvuodenpyhinä.

Matkansa päätteeksi tämän viikon maanantaina, tammikuun 11. päivä Hultqvist tapasi puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk). Puolustusministereiden työkokous pidettiin valtioneuvoston edustustiloissa, Königstedtin kartanossa Vantaalla.

Puolustusministerit Peter Hultqvist ja Antti Kaikkonen tapasivat Königstedtin kartanossa tämän viikon maanantaina.­

Ruotsissa on syyskuusta lähtien ollut suositus välttää ei-tarpeellisia matkoja Suomeen.

Hultqvist oli tällä kertaa Suomessa pääosin yksityismatkalla uudenvuodenpyhistä lähtien. Ruotsalaislehdillä ei ollut tietoja, missä Hultqvist on aikaansa Suomessa viettänyt ja mitä hän on tehnyt.

Hultqvist ei ole kommentoinut asiaa.

Hultqvistin lehdistösihteeri Toni Eriksson on kertonut ruotsalaismedialle, että Hultqvist noudatti matkallaan kaikkia ruotsalaisia ja suomalaisia matkustus- ja koronamääräyksiä.

Suomeen tuleville suositellaan kymmenen päivän karanteenia.

Puolustusministeri Hultqvist itse meni viikolla Suomen-matkansa jälkeisenä päivänsä tiistaina Ruotsissa TV4:n Nyhetsmorgon -ohjelman haastateltavaksi.

Viime viikkoina Ruotsissa on ollut kaksi merkkihenkilön koronakohua.

Pääministeri Stefan Löfven kehotti ennen joulua kansalaisia välttämään joululahjojen ostoksia tungoksissa, ja Löfven itse kävi lahjaostoksilla kauppakeskuksessa, ilman maskia.

Maan turvallisuusviraston MSB:n johtajan Dan Eliasson puolestaan oli jouluna lomalla Kanarialla. Eliasson erosi Kanarian-matkastaan syntyneen kohun jälkeen tehtävästään viime viikolla.

Puolustusministeri Hultqvist on korona-aikana käynyt ainakin kaksi kertaa perinteisellä työvierailulla Suomessa.

Lokakuussa Hultqvist ja Kaikkonen tapasivat Rovaniemellä, kun puolustusministerit muun muassa tutustuivat RUSKA20-harjoitukseen.

Korjaus kello 21.03: Jutussa kerrottiin, että Hultqvist olisi osallistunut marraskuussa vuotuiseen suomalais-ruotsalaiseen puolustus- ja turvallisuusfoorumiin Hanasaaressa. Hultqvist kyllä osallistui, mutta tapahtuma järjestettiin tänä vuonna virtuaalisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?