Hallitus kokoontui Säätytalolle neuvottelemaan koronatoimista – Pääministeri Marin: Rajoituksia ei lievennetä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Hallitus kokoontui Säätytalolle neuvottelemaan koronatoimista – Pääministeri Marin: Rajoituksia ei lievennetä

Uusia rajoitustoimia ei ole vielä tänään luvassa. Hallitukselta on tulossa päätös siitä, minkälaisia yleisötapahtumia on mahdollisuus järjestää korona-aikana.

13.1. 15:22 | Päivitetty 13.1. 17:12

Hallitus kokoontui keskiviikkona Säätytalolle neuvottelemaan koronatilanteesta.

ISTV näytti suoran lähetyksen Säätytalolta kello 16.30 kun ministerit alkoivat saapua neuvotteluihin.

Tämän illan neuvotteluissa aiheena on kaksi asiaa: koronan epidemiologinen tilanne ja tapahtumajärjestäjille sorvattavat turvallisten yleisötapahtumien kriteerit.

Päätöksiä on tarkoitus tehdä vain turvallisten yleisötapahtumien kriteereistä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on yhdessä tapahtuma-alan toimijoiden kanssa laatinut kriteerit, minkälaisia yleisötapahtumia voidaan järjestää koronan perusvaiheessa, kiihtymisvaiheessa ja leviämisvaiheessa.

Kiihtymisvaiheessa yleisötapahtumia voi järjestää, jos turvavälit ovat kunnossa ja yleisöllä on maskit. Leviämisvaiheessa tapahtumien järjestäminen on kielletty.

Koronatilanteesta keskustelussa ovat koronarokote ja nopeasti leviävä koronaviruksen brittimuunnos. Hallituksen on määrä pohtia, mitä toimenpiteitä nyt voisi tehdä, jotta rokottamistahti voisi kiihtyä ja koronan brittimuunnos pidettyä rajojen ulkopuolella..

Esimerkiksi Suomeen tulevia matkustajia ei koronatesteihin voi lailla pakottaa. Lentokentällä matkustajamäärät ovat olleet suhteellisen pieniä ja vapaaehtoinen testaus on toiminut kohtalaisen hyvin. Tarkoituksena on laajentaa sama käytäntö myös satamiin, jotta esimerkiksi Virosta Suomeen tulevat kävisivät koronatestissä satamassa.

Todennäköisesti hallitus ei illalla järjestä tiedotustilaisuutta.

Turvallisten yleisötapahtumien kriteereistä kerrottaneen huomenna aamulla kello 10, kun Valtioneuvoston linnassa pidetään torstain tapaan jokaviikkoinen koronainfo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?