Näin puoluejohtajat kokkaisivat 20 e/viikko -budjetilla: Ohisalo tuunaisi Halla-ahon soppaohjetta – Marinin ja Saarikon perheissä sama suosikki - Politiikka - Ilta-Sanomat

Näin puoluejohtajat kokkaisivat 20 e/viikko -budjetilla: Ohisalo tuunaisi Halla-ahon soppaohjetta – Marinin ja Saarikon perheissä sama suosikki

Viiden suurimman puolueen puheenjohtajat olivat IS:n kuntavaalitentissä.

12.1. 19:33

Miten puoluejohtajilta käy pienellä ruokabudjetilla eläminen?

Puheenjohtajat Sanna Marin (sd), Jussi Halla-aho (ps), Petteri Orpo (kok), Annika Saarikko (kesk) ja Maria Ohisalo (vihr) saivat IS:n kuntavaalitentissä vastata kouvolalaisen Mintun kysymykseen.

– Sinulla on viikoksi 20 euroa käytettävänä ruokaan. Mitä kokkaat? Minkä hintaiset on valitsemasi raaka-aineet, mielestäsi, Minttu Kouvolasta oli lähettänyt IS:lle kysymyksen puheenjohtajilta kysyttäväksi.

Kulttuuriministeri Saarikko tekisi ruokansa makaronista ja jauhelihasta.

– Luulen, että meillä olisi makaronia ja jauhelihaa. Vaikka kuinka hienoja ruokia yrittäisin laittaa, lapseni sanovat, että parasta ruokaa on – ei mitään muuta kuin ketsuppia, makaronia ja jauhelihaa, Saarikko vastasi.

Kokoomusjohtaja Orpo ottaisi ruokalistalleen aamupuuron lisäksi aikoinaan myös Harri Holkerin (kok) pääministeriaikanaan suosittelemaa silakkaa.

– Luulen, että päivät varmaan alkaisivat puurolla. Se on edullista ja pitää nälän loitolla. Ja jos uskallan pienellä riskillä sanoa – silakka on edullinen ja hyvä ruoka. Kyllä kahdellakympillä olisi kova tekeminen, Orpo tunnusti.

Pääministeri Marin päätyi pastaan ja juureksiin.

– Kyllä kahdellakympillä meilläkin perheessä syötäisiin pastatuotteita, ne ovat muutenkin tytön lempiruokaa eli varmasti maistuisivat kuten Annikan perheessä. Sen lisäksi myös juureksia ostettaisiin, Marin kertoi.

Perussuomalaisten Halla-aho tekisi kasvissosekeittoa koko kahdellakympillä.

– Ostaisin koko rahalla perunoita, porkkanoita ja sipulia. Niistä saa erittäin herkullista kasvissosekeittoa aika suuren määrän tällä rahalla. Tätä syön itse mieluiten kotona, Halla-aho paljasti mieltymyksistään.

Sisäministeri Ohisalo peesasi edellään vastannutta Halla-ahoa, mutta lisäisi keittoon soijarouhetta.

– Sinänsä ihan hyvä resepti, mihin kannattaa lisätä vähän proteiinia, niin jaksaa paremmin. Vaikka soijarouheesta saa aika riittoisasti, melko edukkaasti proteiinilähteen, Ohisalo suositteli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?