Koronaryhmän johtaja, Marinin valtio­sihteeri jättää tehtävänsä – ”Iltasadut jäivät liian monta kertaa väliin”

Koskinen on ollut syksystä lähtien vanhempainvapaalla.

Valtiosihteeri Mikko Koskinen ja pääministeri Sanna Marin.

11.1.2021 20:00 | Päivitetty 11.1.2021 21:33

Pääministeri Sanna Marinin (sd) valtiosihteeri Mikko Koskinen jättää tehtävänsä perhesyiden takia. Hän kertoo asiasta Facebookissa.

Koskinen sai viime keväällä tehtäväkseen johtaa myös maan ylintä koronaryhmää.

– Alkuvuoden agendan arveltiin koostuvan hallituksen ilmastoseminaarin valmisteluista sekä kevään kehysriihestä. Pieni virus muutti kuitenkin kaiken, Koskinen kirjoitti Facebookissa.

– Keväällä 2020 johdin ministeriöiden kansliapäälliköistä koostuvaa COVID-19 koordinaatioryhmää, jonka tehtävänä oli valmistella hallitukselle esityksiä viruksen leviämisen estämisestä ja viedä hallituksen päättämät toimet käytäntöön. Lähes kaikki valveilla viettämäni tunnit kuluivat koronan torjuntatöissä, Koskinen kertoi.

Koskinen sanoo tehneensä päätöksen vaikean pohdinnan jälkeen.

Koskinen kertoo, että heidän perheeseensä syntyi helmikuussa poika, jonka ensimmäisistä kuukausista hän vietti suurimman osan töissä. Lisäksi hän sanoo nähneensä alakouluikäisiä lapsiaan liian vähän.

– Helmikuussa 2020 syntyi perheeseemme pieni poika, jonka ensimmäisistä kuukausista isä vietti suurimman osan töissä. Myös vanhempia alakouluikäisiä lapsia ehdin näkemään liian vähän. En pystynyt auttamaan etäkouluarjen pyörittämisessä tai läksyjen tarkistamisessa. Iltasadut jäivät liian monta kertaa väliin.

– Viime syksynä vanhempainvapaalla oli johtopäätösten aika. Tulin siihen tulokseen, että lapset tarvitsevat isäänsä ja isä lapsiaan enemmän kuin mikä on mahdollista tänä korona-aikana valtiosihteerin tehtävässä. Päätös oli äärimmäisen vaikea, mutta se on minulle ja perheelleni oikea. Koskinen kertoi Facebook-päivityksessään.

Koskinen on siis viime syksystä lähtien ollut hoitovapaalla valtiosihteerin tehtävästään. Hänen sijaisenaan syksyn ajan on toiminut Henrik Haapajärvi.

– Hengähdän nyt hetkisen ja katson sitten, mistä löytyy se seuraava työ, joka on tekijäänsä vailla, Koskinen kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Koskinen jäi vanhempainvapaalle syyskuun 17. päivä ja hänen vanhempainvapaansa oli määrä päättyä ensi viikolla tammikuun 17. päivä.

Aiemmin Koskinen oli töissä Sdp:n puoluetoimistolla.

Kevään 2019 hallitusneuvotteluissa Koskinen oli hallitusneuvotteluiden koordinaattori, puheenjohtajien pöydän sihteeri.

Kesäkuusta 2019 Marin otti Koskisen valtiosihteerikseen liikenne- ja viestintäministeriöön, ja Koskisen valtiosihteerin pesti vaihtui valtioneuvoston kansliaan, kun Marin joulukuussa 2019 aloitti pääministerinä.

Valtiosihteerien paikalla on viime viikkona ollut liikettä.

Keskustaryhmän valtiosihteeriksi nimitettiin viime viikolla Anna-Mari Vimpari. Puheenjohtaja Annika Saarikko (kesk) halusi paikalle Vimparin ja valtiosihteerin tehtäviä viime hallituskaudellakin hoitanut Jari Partanen sai lähteä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?