Jussi Halla-aho tyrmää Laura Huhtasaaren puheet kommunismin leviämisestä Yhdysvalloissa: ”En pidä realistisena”

Maaseudun tulevaisuuden vaalitentti: Orpo, Saarikko, Ohisalo ja Halla-aho olivat kaikki yhtä mieltä siitä, että Capitolin tapahtumat voisivat tapahtua myös Suomessa.

11.1.2021 11:48

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei pidä puolueensa europarlamentaarikon Laura Huhtasaaren pelkoa kommunismin noususta Yhdysvalloissa todennäköisenä.

– En pidä realistisena sitä, että Yhdysvalloista tulisi kommunistinen valtio, Halla-aho sanoi tänään maanantaina Maaseudun tulevaisuuden kuntavaalipaneelissa.

Tämän enempää Halla-aho ei suostunut Huhtasaaren kantoja kommentoimaan, perustellen asiaa sillä, ettei ollut ehtinyt niihin tutustumaan.

Huhtasaari on myös muun muassa kirjoittanut Norjan Nobel-komitealle kirjeen, jossa hän ehdottaa seuraavan Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia.

Huhtasaari perustelee asiaa sillä, että Trump on hänen mielestään onnistunut edistämään Yhdysvaltojen sisäistä vakautta sekä turvaamaan lain ja järjestyksen noudattamisen maassa.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari.

Halla-aho kommentoi kuitenkin yleisemmin Yhdysvaltain viime viikon tapahtumia.

– Mielestäni on harmillista myös Donald Trumpin ajamien poliittisten tavoitteiden kannalta, että hän jättää itsestään tällaisen muiston. Kieltäytymällä hyväksymästä presidentinvaalin tulosta ja käyttäytymällä muutenkin asiattomasti tässä tilanteessa, Halla-aho sanoi.

Hän kertoi olevansa edelleen sitä mieltä, että monet Trumpin edistämistä linjauksista ovat Yhdysvaltain etujen mukaisia ja koko maailman etujen mukaisia.

Vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon mukaan Halla-aho pyrkii kääntämään keskustelua pois siitä, mitä Capitol-kukkulalla tapahtui.

– Siellä oli väkivaltainen vallankaappausyritys, josta tulee jatkuvasti lisää tietoa.

– Viha, väkivaltaan kannustaminen, valheet. Kaikki tämä vuosia jatkunut toiminta. Ei tämä tullut mitenkään yllätyksenä. Tämä kaikki on johtanut siihen, että ihmiset ovat kuvitelleet, että kun sinne rynnitään väkivalloin niin tällä tavalla voidaan haastaa demokraattinen vaalitulos, Ohisalo sanoi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko Maaseudun tulevaisuuden vaalitentissä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo syytti Halla-ahoa siitä, että tämä hänen mukaansa vähättelee Yhdysvaltojen Capitolin tapahtumien merkitystä.

– Tämä ei ole nyt yksittäinen tapahtuma vaan sen tien päässä, mihin Trumpin harjoittama populistinen ja repivä politiikka johtaa. Eikä se ole vain amerikkalainen ilmiö, vaan meillä on myös samanlaisia esimerkkejä Euroopasta. Ja viitteitä myös Suomesta, Orpo sanoi.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko muistutti, että sanojen ja tekojen välinen matka voi välillä olla yllättävän lyhyt.

– Asiat voivat lipua vähän vahingossakin väärään suuntaan.

Kaikki neljä puheenjohtajaa olivat yhtä mieltä siitä, että Capitolin tapahtumat voisivat tapahtua myös Suomessa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 12.02.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?