Sanna Marin, Jussi Halla-aho, Petteri Orpo, Annika Saarikko ja Maria Ohisalo Ilta-Sanomien tentissä tiistaina 12.1. - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ilta-Sanomat päästää kansan ääneen vaalien lähtölaukaus­tentissä – lähetä täältä oma kysymyksesi puheen­johtajille!

Viiden suurimman puolueen puheenjohtajat miekkailevat kansalaisten lähettämien kysymysten pohjalta Ilta-Sanomien vaalitentissä ensi tiistaina.

Puheenjohtajat Petteri Orpo (kok), Annika Saarikko (kesk), Sanna Marin (sd), Maria Ohisalo (vihr) ja Jussi Halla-aho (ps).­

6.1. 9:00 | Päivitetty 10.1. 12:00

Suomi käy huhtikuun kuntavaaleihin keskellä koronakriisiä. Ilta-Sanomat käynnistää vaalitaiston 12. tammikuuta kello 17–18.30 viiden suurimman puolueen puheenjohtajatentillä. Kuumaa poliittista taistoa voi seurata suorana lähetyksenä Ilta-Sanomien verkkosivuilta.

– Tentissä katsotaan kohti kuntavaaleja, mutta kaiken yllä leijuvaa koronakriisiä ja sen tuomia moninaisia ongelmia ei voi ohittaa. Polttavimmat ihmisten mielissä olevat kysymykset koronasta ovat varmasti yhtenä teemana mukana tentissä, Ilta-Sanomien politiikan toimituksen uutistuottaja Hanna Vesala ennakoi.

Eduskuntavaalivuodesta tuttuun tapaan tentissä ääneen pääsevät kansalaiset. Kansa kysyy – puheenjohtajat vastaavat -tentissä Vesala ja politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala tenttaavat puoluejohtajia lukijoiden ennakkoon lähettämillä kysymyksillä. Edellisellä kerralla tiukkoja kysymyksiä satoi vain muutamassa päivässä hurja määrä: reilusti yli 2 000 ympäri Suomea.

– Haluamme tarjota nimenomaan kansalaisille mahdollisuuden päästä ääneen heillä mielen päällä olevilla kysymyksillä. Mahdollisimman moni kysymys pyritään ottamaan mukaan, Vesala lupaa.

Kysymyksiin tentissä vastaavat viiden suurimman puolueen puheenjohtajat: pääministeri Sanna Marin (sd), Jussi Halla-aho (ps), Petteri Orpo (kok), tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk) ja sisäministeri Maria Ohisalo (vihr).

Koronatilanteen vuoksi kansalaiset eivät voi tulla paikan päälle esittämään kysymyksiä, mutta itsellesi tärkeän kysymyksen voit lähettää tässä ja nyt. Voit esittää kysymyksen tietylle puheenjohtajalle tai yleisemmin kaikille.

Lähetä kysymyksesi painamalla tästä>>>

Kuntavaaleissa uurnille käydään 18. huhtikuuta. Tentissä selviää puolueiden kisakunto ja keskinäiset välit kolme kuukautta ennen vaaleja.

Kuntatalous oli monin paikoin koetuksella jo ennen koronaa ja tukipaketteja. Nyt kunnissa jyllää samaan aikaan koronan vuoksi terveydellinen, taloudellinen ja sosiaalinen kriisi. Miten Suomi pääsee ylös vaikeasta tilanteesta, elinkeinot turvataan ja työnsä menettäneet pääsevät takaisin töihin?

Miten autetaan pahoinvoivia nuoria ja pidetään asuinalueet turvallisina? Miten kunnissa taklataan ilmastonmuutosta ja miten hallituksen kunnianhimoiset ilmastotavoitteet näkyvät kansalaisten arjessa ja liikenneratkaisuissa?

Hallituksen sote-uudistus on eduskunnan käsittelyssä. Joko sote-uudistus saadaan tällä kaudella läpi ja mitä siitä seuraa? Miten ikäihmisille taataan arvokas vanhuus. Entä syrjäseutujen koulut ja palvelut?

Mitä juuri sinä haluaisit kysyä näistä tai muista tärkeistä aihealueista puheenjohtajilta? Lähetä oma kysymyksesi alla olevasta linkistä Ilta-Sanomille.

Lähetä kysymyksesi painamalla tästä>>>

Kuuma poliittinen vääntö on katsottavissa suorana lähetyksensä Ilta-Sanomien verkkosivuilta, mutta myös myöhemmin tallenteena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?