HS-gallup: Sdp Suomen suosituin puolue – vihreiden kannatus tippui alimmilleen vuosiin - Politiikka - Ilta-Sanomat

HS-gallup: Sdp Suomen suosituin puolue – vihreiden kannatus tippui alimmilleen vuosiin

Seuraavaksi tulevat opposition perussuomalaiset 20,6 prosentin kannatuksella ja kokoomus 16,2 prosentilla.

Pääministeri Sanna Marin (sd) ja työministeri Tuula Haatainen (sd) eduskunnan täysistunnossa maanantaina.

23.12.2020 2:44

Suomen suosituin puolue on pääministeri Sanna Marinin luotsaama Sdp 21,4 prosentin kannatuksella, selviää Helsingin Sanomien teettämästä tuoreesta mittauksesta.

Seuraavaksi tulevat opposition perussuomalaiset 20,6 prosentin kannatuksella ja kokoomus 16,2 prosentilla.

Kolmen kärjen perässä suosituimpia ovat hallituspuolueet keskusta 11,4 prosentin kannatuksella, vihreät 9,9 prosentilla, vasemmistoliitto 7,7 prosentilla ja Rkp 4,3 prosentilla.

HS:n mukaan vihreiden kannatus on ollut alle kymmenen prosenttia viimeksi vuonna 2015. Vielä kuukausi sitten kannatus oli 11,1 prosenttia.

Vihreät on ollut viime viikkoina poliittisessa myrskyssä, kun perustuslakivaliokunta katsoi ulkoministeri Pekka Haaviston toimineen lainvastaisesti Syyrian al-Holin leirin suomalaisia koskevassa asiassa. Perustuslakivaliokunta kuitenkin katsoi, ettei korotettu ministerin syyttämiskynnys ylittynyt.

Perustuslakivaliokunnan vihreät jäsenet jättivät valiokunnan lausunnosta eriävän mielipiteen, mikä on epäpoliittisena pidetyssä valiokunnassa harvinaista.

Kantar TNS:n tekemään kyselyyn haastateltiin yli 2 600 ihmistä Manner-Suomesta. Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, vastaajista 27 prosenttia ei äänestäisi tai ei kertonut, mitä puoluetta äänestäisi.

Kyselyn virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?