HS: Professori Tuomas Ojanen tekee rikosilmoituksen kansanedustaja Mikko Kärnän vihjailusta – Kärnä: ”Pidän erikoisena” - Politiikka - Ilta-Sanomat

HS: Professori Tuomas Ojanen tekee rikos­ilmoituksen kansan­edustaja Mikko Kärnän vihjailusta – Kärnä: ”Pidän erikoisena”

Kärnä vihjaili, että Ojanen olisi kirjoittanut vihreiden vastalauseen Haavisto-asiassa.

Tuomas Ojanen.

14.12.2020 13:26

Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen tekee rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Hän kiistää jyrkästi vihjauksen, jonka mukaan hän olisi kirjoittanut vihreiden kansanedustajien vastalauseen perustuslakivaliokunnan mietintöön ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) ministerivastuuasiassa.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

– Minusta on esitetty selvästi valheellista tietoa, joten teen rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Sen enempää en halua asiaa kommentoida, professori Ojanen kertoo lehdelle.

Vihjauksen esitti keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä Twitterissä lauantaina.

Kärnä: Pidän erikoisena

– Tuomas Ojasella on oikeus tällainen tehdä. En ole syyllistynyt mihinkään. Pidän erikoisena sitä, että hän uhkailee tällä tavalla perustuslakivaliokunnan varajäsentä, Kärnä kertoo Ilta-Sanomille.

Kärnä korostaa, että hän esitti politiikkaan liittyvän kysymyksen.

Kansanedustaja tiedusteli vihreiltä Twitterissä, kuka kirjoitti puolueen vastalauseen perustuslakivaliokunnan mietintöön.

– Eihän se vain ollut sama valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen, jota PeV [perustuslakivaliokunta] kuuli asiantuntijana.

Haavisto eduskunnan syynissä perjantaina

Ulkoministeri Haaviston toiminta al-Holin leirin suomalaisten kotiuttamisessa oli perjantaina eduskunnan syynissä.

Perussuomalaiset kertoivat esittävänsä Haavistolle epäluottamusta.

Kunnianloukkaus tarkoittaa valheellisen tiedon tai vihjauksen esittämistä toisesta siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

Rangaistuksena kunnianloukkauksesta on sakko.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?