Pitäisikö valtion maksaa hoitajille korona­bonusta? Puolue­johtajilta täys­tyrmäys MTV:n tentissä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Pitäisikö valtion maksaa hoitajille korona­bonusta? Puolue­johtajilta täys­tyrmäys MTV:n tentissä

Puoluejohtajien mielestä koronabonukset ovat työnantaja- ja työntekijäpuolen välinen asia.

Pääministeri Sanna Marin sanoi, että koronabonukset kuuluvat työnantajille, ei hallitukselle tai eduskunnalle.­

8.12.2020 21:10

Pääpuolueiden puheenjohtajat väistivät puheet koronaviruspotilaiden kanssa työskentelevien terveydenhuoltohenkilöstön koronabonuksista.

MTV:n tiistai-illan puoluejohtajatentissä kukaan neljän suurimman puolueen puheenjohtajista, Sdp:n Sanna Marin, keskustan Annika Saarikko, kokoomuksen Petteri Orpo ja perussuomalaisten Jussi Halla-aho ei viitannut eikä siten lämmennyt koronabonuksen maksamiseen ainakaan valtiovallan tasolta.

Eri bonukset kuuluvat nelikon mielestä työnantaja- ja työntekijäpuolen välisiin keskusteluihin.

– Hallitus ja eduskunta eivät ole työmarkkinaosapuolia. Sellaiseen poliittiseen huutokauppaan ei voi lähteä, Marin sanoi.

– Mikään ei ole niin helppoa kuin käsien nostelu ja lupailla seteleitä ja satasia. Tehtiinhän sellaista taannoin vaalilupauksissakin. Julkisen talouden pitäisi olla siinä kunnossa, että olisi mahdollisuus palkata henkilökuntaa kelvollisella palkalla, oli sitten koronaa tai ei, Halla-aho heitti.

Saarikko huomautti, että monella muullakin alalla työntekijät ovat venyneet äärimmilleen koronakurimuksessa.

Orpo kaipasi joustavampaa paikallista sopimista.

Periaatteellisella tasolla koko nelikko oli sitä mieltä, että pitkää päivää tekevä terveydenhuoltohenkilöstö kyllä ansaitsisi uurastuksestaan lisäkorvauksen, mutta valtion pussista sellaista ei voida antaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?