Halla-ahon lausunto ”kepulaisella tukiaispolitiikalla” kitkuttelusta hermostutti Kurvisen: ”Maakuntien ihmisille selityksen velkaa” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Halla-ahon lausunto ”kepulaisella tukiaispolitiikalla” kitkuttelusta hermostutti Kurvisen: ”Maakuntien ihmisille selityksen velkaa”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen perää Jussi Halla-aholta, mitkä ”kepulaiset tukiaiset” tämä lopettaisi.

Antti Kurvisen (vas) mukaan Jussi Halla-aho on maakuntien ihmisille selityksen velkaa.

30.11.2020 12:09

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen katsoo perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon olevan maakuntien ihmisille selityksen velkaa MTV:n Uutisekstran lausunnosta, jossa tämä puhui kepulaisten tukiaisten varassa kitkutettelusta.

Kurvisen mukaan perussuomalaisten aluepoliittinen linja nuivenee nuivenemistaan.

– Halla-aho on maakuntien ihmisille selityksen velkaa. Mitkä ”kepulaiset tukiaiset” hän lopettaisi?

Perussuomalaiset ovat halunneet kaataa EU:n koronatukipaketin. Halla-aholta kysyttiin Uutisekstrassa, yrittääkö perussuomalaiset saada kuntavaalikentillä keskustalta ääniä vastustamalla miljardien maatalous- ja aluetukia.

– Me uskomme vakaasti, että maalla asuvilla ihmisillä on luja halu tulla toimeen omalla työllään, eikä kitkutella kepulaisella tukiaispolitiikalla. Kepuhan tosiasiallisella politiikallaan ajaa maaseudun elinvoimaa alas ja sen jälkeen esiintyy tällaisena tukihanan valvojana. Äänestäkää keskustaa tai muuten tukiaiset loppuvat, Halla-aho sanoi lähetyksessä.

Halla-aho jatkoi sanomalla, että haja-asutusalueet tarvitsevat investointeja ja myös maan sisäisiä tulonsiirtoja.

– Meidän lähtökohtamme on se, että koko maa pitää pitää asumiskelpoisena.

Kurvinen näkee Halla-ahon perussuomalaisten tulleen peruuttamattoman kauas Veikko Vennamon ja Timo Soinin pientä ihmistä ja myös maaseudun elinoloja puolustavasta politiikasta.

Nokittelun taustalla on keskustan ja perussuomalaisten maakunnissa kiivaana käyvä kuntavaalitaisto.

– Rinnastus on vähintään eriskummallinen. Uskon, että suurin osa ihmisistä haluaa elää omalla työllään eikä yhteiskunnan tukien varassa, Kurvinen iskee takaisin Halla-aholle.

Hän katsoi Halla-ahon kiertäneen maakuntia viime kuukauden lupailemassa ”selkosten ihmisille muutosta ja haukkumassa keskustaa”.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko katsoi sunnuntaina Kurvisen käyttäneen perustellusti kovaa kieltä.

– Asiat riitelevät, eivät ihmiset. Kurvisen kannanotto on rapsakka, mutta mielestäni ihan paikallaan. On oikein kysyä, mitä ne sellaiset ”kepulaisten tukiaiset” ovat, joita Halla-aho pitää turhina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?