Kirsi Piha harkitsee lähtevänsä mukaan Helsingin pormestari­kisaan: ”Hikoilen ja revin hiuksiani asiaa pohtien”

Kokoomus etsii tällä hetkellä kuumeisesti ehdokasta Helsingin pormestariksi kevään kuntavaaleihin.

Kirsi Piha on kokoomuksen entinen kansanedustaja ja europarlamentaarikko.

28.11.2020 11:05

Entinen pääministeri Alexander Stubb toisti lauantaiaamuna Ylen Ykkösaamussa, ettei ole käytettävissä Helsingin pormestariksi. Stubbin nimi nousi esiin pormestarispekulaatioissa reilu viikko sitten, kun nykyinen pormestari Jan Vapaavuori ilmoitti, ettei aio pyrkiä jatkokaudelle pestissään.

Stubbilta kysyttiin jatkokysymyksenä, kuka hänen mielestään olisi sopivin ehdokas Helsingin pormestariksi. Hän heitti ilmoille entisen kokoomuksen kansanedustajan ja europarlamentaarikon Kirsi Pihan nimen. Piha on myös Stubbin entinen kampanjapäällikkö.

– Minun mielestäni hän on juuri sellainen persoona, jota Helsinki tässä vaiheessa tarvitsisi, Stubb perusteli.

Stubb kertoi keskustelleensa Pihan kanssa asiasta varovasti.

– Kaikki, jotka Kirsin tuntevat tietävät, ettei edes Alexander Stubb uskaltaisi heittää nimeä kehään kysymättä, että ’voisinko’, Stubb sanoo.

IS tavoitti tällä hetkellä viestintätoimisto Ellun kanojen hallituksen puheenjohtajana toimivan Pihan, joka kommentoi asiaa tekstiviestitse.

– Alexin ja muutaman muun kanssa asiasta on kyllä lyhyesti puhuttu. Itse en ollut valmistautunut lähtemään takaisin politiikkaan kyllä tässä vaiheessa, eli tuli vähän yllättäen. Mutta sehän täytyy sanoa, että mä rakastan Helsinkiä. Olen täällä syntynyt, täällä aina asunut, enkä oikein voi kuvitella asuani muualla. Helsinki on mulle tärkeä asia. Joten kyllä mun täytyy tätä vakavasti pohtia, Piha viestittää.

Eli pitääkö tämä tulkita niin, että harkitset lähtemistä mukaan Helsingin pormestarikisaan?

– Joo, kyllä mä täällä nyt sitten hikoilen ja revin hiuksiani asiaa pohtien, Piha vastaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?