Video: Näin Marin kehotti suomalaisia koronarajoituksiin – maskipakkoa ei määrätä, koska mukana tulisi sakottaminen - Politiikka - Ilta-Sanomat

Video: Näin Marin kehotti suomalaisia koronarajoituksiin – maskipakkoa ei määrätä, koska mukana tulisi sakottaminen

Marin pyysi kansalaisia noudattamaan koronarajoituksia, jotta pakkokeinoihin ei tarvitse ryhtyä.

26.11.2020 16:58

Pääministeri Sanna Marin (sd) vetosi torstaina vahvasti paikallisiin ja alueellisiin viranomaisiin, jotta koronatilanne saadaan pidettyä hallinnassa ja painettua tautitapaukset alas. Hän sanoi hallituksen tiedotustilaisuudessa, että nyt on syytä ”tehdä ryhtiliike”.

Pääministeri korosti myös kansalaisten vastuuta. Hän sanoi, että jokaisen vastuulla on suojella omaa, läheistensä ja kanssaihmistensä terveyttä.

Marinilta myös kysyttiin, miksi hallitus ei tee lakia maskipakosta. Pääministerin mukaan lain mukana tulisivat kuitenkin myös sanktiot. Marin sanoi, ettei haluaisi nähdä tilannetta, missä suomalaisia jouduttaisiin sakottamaan maskittomuudesta.

– Vetoan ihmisiin, että nyt noudatetaan niitä suosituksia, jotta pakkokeinoihin ei tarvitse turvautua, emmekä näkisi Suomessa tilannetta, että kansalaisia aletaan tällaisissa tilanteissa sakottaa.

Pääministeri myös painotti, että jokaisen omalla toiminnalla on suuri vaikutus siihen, millaisia seuraavat viikot ja kuukaudet ovat.

– Rajoitustoimet ja suositukset toimivat vain, jos niitä noudatetaan. Vastuu taudin leviämisen estämisestä on jokaisella meistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?