Pääministeri Marin: Koronatilanne voi pahentua nopeasti, kiihtymisvaiheen alueilla kiristämisen varaa toimissa – hallitus koolla Säätytalolla - Politiikka - Ilta-Sanomat

Pääministeri Marin: Koronatilanne voi pahentua nopeasti, kiihtymisvaiheen alueilla kiristämisen varaa toimissa – hallitus koolla Säätytalolla

Hallitus käy läpi skenaarioita, joissa valmiuslaki jouduttaisiin aktivoimaan uudelleen.

25.11.2020 12:59 | Päivitetty 25.11.2020 16:25

Hallitus on kokoontunut neuvotteluun Säätytalolle. Neuvottelussa on tarkoitus puida pahentuneen koronapandemian epidemiologista tilannetta. Hallitus käy läpi myös oikeudellista arviota valmiuslain käytön edellytyksistä, eli milloin valmiuslait jouduttaisiin aktivoimaan uudelleen.

Tämän päivän neuvotteluissa ei ole määrä tehdä päätöksiä.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan kiihtymisvaiheen alueilla on kiristämisen varaa koronatoimissa. Hän sanoi kannustavansa siihen, että kiihtymisvaiheen alueilla kaikki ne suositukset, joita hallitus on antanut, otetaan käyttöön. Jopa leviämisvaiheen toimia voidaan hänestä ottaa etupainotteisesti käyttöön.

Esimerkiksi kaikenlaista ryhmäharrastustoimintaa ainakin aikuisten osalta pitäisi hänestä harkita vakavasti, mahdollisesti myös nuorten osalta.

Hän puhui toimittajille Säätytalolla mennessään hallituksen neuvotteluihin.

Valmiuslakeihin joudutaan turvautumaan, jos terveydenhuollon kantokyky on vaarassa. Toistaiseksi valmiuslakien aktivointia ei ole esitetty.

Valmiuslait olivat voimassa viime keväänä koronapandemian alkuvaiheessa.

Valmiuslaeilla säädettiin muun muassa terveydenhuollon työjärjestelyistä ja työvelvoitteista, lääkkeiden myynnin rajoittamisesta, kuntien oikeudesta luopua kiireellisestä hoidosta sekä Uudenmaan sulusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?