Sanna Marin Financial Timesille: Populistit menestyvät, jos korona­epidemiaa ei saada hillittyä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sanna Marin Financial Timesille: Populistit menestyvät, jos korona­epidemiaa ei saada hillittyä

Pääministerin mukaan kansalaiset voivat syyttää hallituksia talouselämän sulkemisesta.

Pääministeri Sanna Marin saapui hallituksen talousarvioneuvotteluiden kolmannen päivän istuntoon Säätytalolle Helsingissä 16. syyskuuta 2020.­

19.11. 10:44 | Päivitetty 19.11. 13:12

Pääministeri Sanna Marin (sd) sanoo Financial Timesin haastattelussa, että talous kärsii ja populistit lisäävät kannatustaan, jos Eurooppa ei onnistu saamaan koronaepidemiaa hallintaan.

Marin sanoo lehdessä, että kansalaiset Euroopassa voivat syyttää hallituksia siitä, että ne ovat sulkeneet talouselämää, mikä on vaikuttanut heidän tuloihinsa ja työllisyyteensä.

– Tämä aiheuttaa enenevässä määrin mielenosoituksia ja toimii hyvänä alustana populistisille liikkeille ympäri Eurooppaa, hän sanoo.

Marinin mukaan populistiset liikkeet tarjoavat helppoja vastauksia vaikeisiin kysymyksiin, mutta heidän ratkaisunsa harvemmin ovat oikeita.

Lehden mukaan moni populistipuolue Euroopassa on menettänyt kannatustaan koronapandemian aikana ja äänestäjät ovat siirtyneet kannattamaan vallassa olevia puolueita. Marin on kuitenkin huolissaan siitä, että suuri yleisö alkaa olla väsynyt tilanteeseen.

– Luulen, että tilanne saattaa jopa pahentua ja ihmiset väsyä entistä enemmän. Tilanne on huonontunut syksyllä. Ihmiset haluavat usein löytää jonkun, jota syyttää, ja usein helpointa on syyttää valtiovaltaa ja poliitikkoja, hän sanoo lehdessä.

Marin toivoo, että Eurooppa laatisi yhteisen strategian koronavirusta vastaan. Hän puhui samasta toiveesta jo viikko sitten Politico-lehdessä.

Financial Times kirjoittaa, että Suomi on ainoa EU-maa, johon koronavirus ei ole toisessa aallossa iskenyt rajusti. Marinin mukaan Suomen menestykseen taudin torjumisessa on vaikuttanut laaja testaaminen ja tartuntojen jäljittäminen.

Korjaus kello 13.11: Se, että Suomi on ainoa EU-maa, johon koronavirus ei ole toisessa aallossa iskenyt rajusti, on lehden, ei Marinin ajatus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?