Kulttuuri- ja tiede­ministeri Saarikko: Opinto­lainasta hyvitys, jos muutat muutto­tappiosta tai työvoima­pulasta kärsivään kuntaan - Politiikka - Ilta-Sanomat

Kulttuuri- ja tiede­ministeri Saarikko: Opinto­lainasta hyvitys, jos muutat muutto­tappiosta tai työvoima­pulasta kärsivään kuntaan

Saarikko kertoi asettaneensa selvityshenkilöt valmistelemaan opintolainahyvitystä, jos koulutettu nuori muuttaa väljemmille vesille.

Ministeri Saarikon esittämä alueellinen opintotukihyvitys on käytössä Norjassa.­

15.11.2020 17:04

Kulttuuri-ja tiedeministeri Annika Saarikko (kesk) esittää uutta alueellista vähennystä opintolainaan.

Jos nuori muuttaisi työvoimapulasta tai muuttotappiosta kärsivään kuntaan, opintolainasta voisi saada hyvitystä.

–  Alueilla eri puolilla Suomea on nimittäin myös työvoimapulaa. Siksi nimitän lähiviikkoina selvityshenkilöt valmistelemaan alueellisen opintolainahyvityksen käyttöönottoa Norjan mallin mukaisesti.

– Norjassa työvoimapulasta, muuttotappiosta tai vinosta ikärakenteesta kärsivällä alueella työtä tekevä nuori on saanut osan opintolainastaan anteeksi. Norjan kokemukset meidän kannattaa tutkia perusteellisesti. Erityisesti korona-aika on osoittanut, että ihmisten arvoissa ja elämän merkityksellisyyksissä tapahtuu muutoksia. Monilla on kaipuu väljemmille vesille, Saarikko kirjoitti Facebookissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?