Sisäministeri tykitti 15 twiittiä – Ohisalon mukaan Halla-ahon väite Suomen ajautumisesta Ruotsin tielle ”ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa”

Ohisalo syyttää Twitter-viestisarjassaan perussuomalaisia ”rasistisesta logiikasta”.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) mukaan Suomessa on pitkälti pystytty välttämään ongelmien kasautumista tietyille alueille.

12.11.2020 12:18

Sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kirjoitti Twitteriin viidentoista viestin sarjan, jossa hän kritisoi perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon puheita maahanmuutosta.

– Halla-aho väittää, että Suomi on “Ruotsin tiellä” nuorten väkivaltarikollisuuden kasvussa. Väite ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Nuorten tekemät henkeen ja terveyteen kohdistuneet rikokset ovat koko maassa laskeneet viimeisen vuosikymmenen aikana, Ohisalo kirjoittaa Twitterissä.

Keskustelu nuorisorikollisuudesta sai alkunsa, kun Helsingin Sanomat kertoi, että Helsingin keskustassa liikkuu eri porukoissa 100–150 mahdollisesti vaarallista 13–20-vuotiasta nuorta, joista valtaosa on ulkomaalaistaustaisia.

Ohisalon mukaan koronavuosi näkyy vakavien rikosten määrän nousuna, mikä on ”huolestuttavaa ja tuomittavaa”.

– Tarvitsemme vahvempaa apua rikosten uhreille, tarvitsemme rikosten ennaltaehkäisyä sekä tukea rikoksiin syyllistyneille, jotta heidät saataisiin irti rikollisesta elämäntavasta, Ohisalo kirjoittaa.

Halla-aho kommentoi Twitterissä sarkastisesti, ettei maahanmuutto ole Suomessa koskaan ongelma, koska tilanne ei ole koskaan meillä yhtä huono kuin Ruotsissa samaan aikaan.

– Sen sijaan olemme jatkuvasti siellä, missä Ruotsi oli 10 vuotta aiemmin, Halla-aho kirjoitti.

Halla-ahon mukaan samat repliikit Ruotsin virheiden välttämisestä toistuvat, minkä jälkeen jatketaan Ruotsin tekemien virheiden toistamista ja ihmetellään, kun saadaan tulokseksi samaa.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan keskustelua tilanteen tarkkailemisesta ja Ruotsin tekemien virheiden välttämisestä on käyty vuosikymmeniä.

Ohisalo syyttää perussuomalaisia siitä, etteivät he kannata keinoja, joilla yhteiskunnasta tehdään turvallisempi kaikille.

– He vastustavat juuri tällä hetkellä Helsingin uutta asumisen ja maankäytön ohjelmaa, koska se sisältää liikaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, joiden perussuomalaiset pelkäävät päätyvän maahanmuuttajille, Ohisalo kritisoi ja syyttää perussuomalaisia ”rasistisesta logiikasta”.

Poliisin mukaan huolta aiheuttavien nuorten määrä kasvaa.

Nuorten väkivaltarikokset liittyvät poliisin alaikäisten rikoksia tutkivan työryhmän mukaan yhä useammin huumausaineisiin ja niiden myyntitilanteissa tapahtuneisiin ryöstöihin. Lisäksi nuorilla on yhä useammin teräaseita.

Helsingin poliisin rikoskomisario Marko Forss kertoi IS:lle, että nuoret vievät toisilta nuorilta paitsi rahaa ja puhelimia, niin myös merkkivaatteita, kuten hienoja takkeja ja vöitä.

On jopa rikostapauksia, joissa uhreilta on viety kengätkin jalasta.

Forssin mukaan ongelmia aiheutuu etenkin silloin, kun lastenkodeista karataan. Pelkästään Helsingin poliisilaitoksella oli viime vuonna 900 ”hatkoihin” liittyvää tehtävää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?