Jussi Halla-aho selitti, mitä hän tarkoitti viikonlopun twiitillään - Politiikka - Ilta-Sanomat

Jussi Halla-aho selitti, mitä hän tarkoitti viikonlopun twiitillään

Jussi Halla-aho sai tänään järjestetyssä tentissä vastata myös viikonlopun ihmetystä aiheuttaneeseen twiittiinsä koskien maahanmuuttoa.

19.10.2020 12:05

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sai tänään maanantaina järjestetyn Politiikan toimittaja ry:n tentin aluksi vastata kysymykseen, onko hänellä ollut juutalaisvastaisia ajatuksia, tai onko hänellä sellaisia edelleen.

Kysymys koski Iltalehden toimittajan Lauri Nurmen viime viikolla julkaistussa kirjassa Jussi Halla-aho - Epävirallinen elämäkerta (Into) esiintyviä väitteitä.

– Tuo on täysin järjetön väite, Halla-aho vastasi ja totesi, että hänen kirjoituksensa ovat olleet julkisia aina.

Halla-aho toivoikin Nurmen perustelemaan väitteitään jollain tavalla.

– Minun on aivan turha lähteä sana sanaa vastaan -asetelmiin, sillä en voi voittaa niissä. Mutta kyllä tällaisia syytöksiä pitäisi pystyä jollain tavalla perustelemaan. Olematontahan ei voi todistaa olemattomaksi, joten minun on turha lähteä tässä mitään vakuuttelemaan.

Halla-aholta kysyttiin myös viime viikonloppuna syntyneestä keskustelusta, joka lähti liikkeelle hänen omasta twiitistään, jolla hän osallistui turvapaikanhakuun ja työperäiseen maahanmuuttoon liittyvään keskusteluun.

Tentissä Halla-aho kuitenkin puolustautui toteamalla, että twiitin tarkoituksena oli kuitenkin vain kritisoida suomalaista järjestelmää.

– Tässä on kyseessä parodinen keskustelu määrittelemättömän maahanmuuttoviranomaisen ja määrittelemättömän turvapaikanhakijan välillä. Tässä pilkataan suomalaista järjestelmää, jossa turvapaikanhakija, riippumatta siitä onko hänen turvapaikkapäätöksensä myönteinen vai kielteinen, niin hän voi joka tapauksessa jäädä Suomeen. Tämä sotii monen ihmisen oikeustajua vastaan, ja sitä on mielestäni syytä erittäin ankarasti arvostella, koska se vie uskottavuutta ja syö legitimiteetin koko turvapaikkajärjestelmältä, Halla-aho vastasi.

Keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon ja Halla-ahon välillä nähtiin maanantaina aamulla Politiikan toimittajat ry:n tentissä kiivas väittely muun muassa tulevista ensi kevään kuntavaaleissa.

Saarikolta kysyttiin muun muassa keskustan halusta tehdä hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

– Keskusta on vanha kunnon yhteistyöpuolue, Saarikko sanoi.

Annika Saarikko ja Jussi Halla-aho kohtasivat tänään maanantaina Politiikan toimittajat ry:n tentissä.

Hänen mielestään keskustan kannattaa pitää oven avoinna kaikille hallituskokoonpanoille.

– Mutta ihmisarvo ja -käsitys ei ole sellainen, jossa puolueella olisi tinkimisen varaa. Perussuomalaisten riveistä esitetyt leimaukset esimerkiksi ihonvärin perusteella on sellainen asia, joka ei keskustalle käy, Saarikko sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?