Ministeri Kiuru ei vastannut maskikysymyksiin – ”Kysymykset kirjallisena” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Ministeri Kiuru ei vastannut maskikysymyksiin – ”Kysymykset kirjallisena”

Hallituksen soteinfossa sai kysyä vain sotesta, tilaisuuden jälkeen Kiuru ei ollut puhetuulella.

Peruspalveluministeri Krista Kiuru ei maskikysymyksiin halunnut soteinfon jälkeen vastata, Kiuru pyysi myös kysymykset kirjallisena.

13.10.2020 16:05

Peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) ei ole vastannut IS:n yhteydenottopyyntöihin maskisotkusta.

Kiuru ei kommentoinut maskiasiaa hallituksen soteinfossa tänään päivällä. Tiedotustilaisuudessa sai kysyä vain sotesta, ja kysymyksiä puolentoista tunnin tilaisuudessa ehti esittää vain viimeisen vartin.

Kun tiedotustilaisuus Valtioneuvoston Linnan tiedotustilassa oli päättynyt, IS lähestyi ministeri Kiurua, ja ministeri torjui kysymyspyynnön.

– Kysymykset kirjallisena, Kiuru totesi tiedotustilan takaoven suulla ja poistui paikalta.

Hallituksen soteinfossa toimittajat saivat kysyä vain hallituksen neuvottelemasta soteuudistuksesta.

Maskikysymys on ollut pääaiheena perjantaista lähtien. Kokoomus teki epäluottamuslauseen peruspalveluministeri Kiurun toiminnasta koronakriisin aikana.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta kertoi maanantai-iltana IS:lle, että THL halusi keväällä tiedottaa maskien käytöstä, mutta sosiaali- ja terveysministeriö STM tyrmäsi aikeet. Maskeista tiedottaminen siirrettiin Työterveyslaitokselle.

Keväällä Tervahauta itse suositteli kasvomaskin käyttöä, ja sanoi Ylellä käsityksenään, että maskiasia on jollain lailla politisoitunut.

Keväällä Suomessa oli pula jo henkilökunnan suojavarusteista, ja hallitus vältteli ottamasta kantaa maskisuositukseen koronan torjunnassa.

Keväällä STM:n selvityksessä suojamaskeista ei nähty olevan juuri mitään hyötyä, mutta hallituksen tiedepaneeli piti hengityssuojaimia hyödyllisenä keinona ehkäistä koronan tarttumista oireettomilta kantajilta.

Hallitus ja THL antoivat maskisuosituksen elokuussa.

Eduskunta äänestää huomenna ministeri Kiurun luottamuksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?