Sanna Marinin kohutut kuvat laukaisivat Twitter-ilmiön – kymmenet naiset julkaisevat kuvia itsestään pelkkä bleiseri yllään

Pääministeri Sanna Marinin (sd) esiintyminen Trendi-lehdessä pelkkä bleiseri ja Kalevala-koru yläruumiinsa suojana nostatti kohun torstaina.

10.10.2020 12:50

Pääministeri Sanna Marin (sd) poseerasi torstaina ilmestyneessä Trendi-lehdessä tummassa housupuvussa ilman paitaa, rintakehä paljaana.

Kuvat nostattivat kohun, sillä monet kyseenalaistivat, onko pukeutumistyyli etiketin ja pääministerin arvon mukaista.

”Yleensä olen vain oppinut, että tietyssä asemassa oleva ihminen pukeutuu asiallisesti. En ainakaan itse voisi kuvitella vaikkapa Angela Merkeliä paidattomaan kuvaan, tai vaikkapa Ruotsin vastaavia. Mutta kukin tyylillään…”, Facebookissa kommentoitiin.

Yhtä lailla monet olivat sitä mieltä, että Marinin kuvat Kalevala-koruineen ovat upeita ja tyylikkäitä.

”Näen kuvassa vahvan, itsenäisen ja määrätietoisen naisen, joka edustaa hyvin esillä olevaa korua, siis Suomalaista työtä. Go Sanna, Go naiset!”

Marinin kuvien saama huomio herätti sosiaalisessa mediassa eräänlaisen kansanliikkeen. Kymmenet naiset ja muutama mies innostuivat julkaisemaan itsestään kuvia, jotka mukailivat Marinin Trendissä julkaistua kuvaa.

Kuvissa toistuvia teemoja ovat avoin paita tai takki ja paljas rintakehä. Monissa kuvissa näkyy myös erilaisia kaulakoruja kuten Marininkin kuvissa. Kuvien oheen oli kirjoitettu ironian sävyttämiä iskulauseita uskottavuudesta, säädyllisyydestä ja uran sekä maineen menettämisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?