Marin: Hallituksen budjetti­riihessä löydetty isoissa asioissa sopu – ensi vuoden budjetti noin 10,7 miljardia alijäämäinen

Pelkästään koronatestauksesta tulee lähes 1,5 miljardin euron kulut.

15.9.2020 6:47 | Päivitetty 15.9.2020 22:55

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan hallituksen budjettineuvotteluissa on löydetty sopu isoissa asioissa. Hallitus tiedottaa huomenna yksityiskohdista.

– Meillä on ollut isoja asioita käsittelyssä, muun muassa kuntien taloudellinen tilanne, järjestöjen rahoitus, energiaverotukseen liittyvät kysymykset, muutamia mainitakseni tästä isosta kokonaisuudesta. Tietenkin myös työllisyystoimet, hän sanoi toimittajille neuvottelujen tilanteesta Säätytalolla.

Marinin mukaan hallituspuolueilla on ollut ratkaisuhalukkuutta.

Puolueiden puheenjohtajat ja valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) ovat olleet neuvottelemassa Säätytalolla toista päivää.

Vanhanen kertoi, että valtion ensi vuoden budjetti tulee olemaan noin 10,7 miljardia alijäämäinen. Hänen mukaansa pelkästään koronatestauksesta tulee lähes 1,5 miljardin euron kulut. Vanhanen oli jo aiemmin ennakoinut, että valtiovarainministeriön budjettiehdotuksen seitsemän miljardin euron alijäämä kasvaa.

Marinin mukaan hallituspuolueilla on ollut ratkaisuhalukkuutta.

Hallitus kokoontuu jatkamaan neuvotteluja huomenna kello 9.

  • IS seurasi viisikon infoa hetki hetkeltä. Seurannan löydät tämän jutun lopusta.

Budjettiriihi alkoi eilen maanantaina, iso osa ministereistä lähetettiin pois alkukatsausten jälkeen, ja neuvotteluja Säätytalolla on käynyt hallituksen johtoviisikko – Sanna Marin (sd), Annika Saarikko (kesk), Maria Ohisalo (vihr), Li Andersson (vas) ja Anna-Maja Henriksson (r) – sekä valtion kirstunhaltija, valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk).

Viisikko on kaksi päivää yrittänyt löytää sopua suurimpiin kiistakysymyksiin. Ilmastotoimet ja energiaverotus, työllisyyspaketti, kuntien asema ja järjestöjen rahoitus ovat muun muassa olleet viisikon pöydällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?