Hallitus kertoi, kuinka matkustus­rajoituksia höllennetään – lue tästä kaikki tiedotustilaisuudesta - Politiikka - Ilta-Sanomat

Hallitus kertoi, kuinka matkustus­rajoituksia höllennetään – lue tästä kaikki tiedotustilaisuudesta

Suomi nostaa turvallisen maan raja-arvoa 25 koronatapaukseen 100 000:ta asukasta kohti.

THL:n johtaja Mika Salminen (vasemmalla), liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, sisäministeri Maria Ohisalo ja elinkeinoministeri Mika Lintilä ministereiden tiedotustilaisuudessa Säätytalon portailla Helsingissä 11. syyskuuta.­

11.9. 4:05 | Päivitetty 11.9. 12:03

Hallitus kertoi aamupäivällä tarkemmin, kuinka matkustusrajoituksia muutetaan. Hallitus päätti eilisiltana kaksipäiväiset neuvottelunsa rajat ylittävästä liikenteestä ja matkustamisesta.

Jo illalla tuli julki, että Suomi nostaa turvallisen maan raja-arvoa 25 koronatapaukseen 100 000:ta asukasta kohti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että matkailu Ruotsista, Saksasta ja Norjasta Suomeen vapautuu ensi viikon lauantaista lähtien.

Raja-arvo on ollut 8–10 koronatapausta 100 000:ta ihmistä kohden kahden viime viikon aikana.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) kertoi illalla, että ministeriössä valmistellaan lakia, jossa siirrytään jäykistä rajarajoituksista testausmalliin. Hän kuvaili mallin olevan testaa ja tule -malli. Harakka lisäksi kertoi, että raja-arvon 25 ylittävistä maista edellytetään ennakollinen negatiivinen koronatestitulos.

Suomi jatkaa sisärajavalvontaa näillä näkymin 22. marraskuuta asti, jotta testaukseen perustuvaan maahantulomalliin liittyvä lainsäädäntö on saatu valmiiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?