Pääministeri Sanna Marin sai tiedon mahdollisesta altistuksesta Koronavilkusta – siirtyy etätöihin - Politiikka - Ilta-Sanomat

Pääministeri Sanna Marin sai tiedon mahdollisesta altistuksesta Koronavilkusta – siirtyy etätöihin

Pääministeri Sanna Marin työskentelee torstaista 10. syyskuuta alkaen toistaiseksi virka-asunnossaan Kesärannassa.

10.9. 13:31 | Päivitetty 10.9. 14:42

Pääministeri on etätöissä varotoimenpiteenä mahdollisen koronavirusaltistumisen seurauksena. Asiasta kertoo valtioneuvoston viestintäosasto.

Marin sai tiedon altistumisesta Koronavilkusta. Asia vahvistettiin IS:lle valtioneuvoston kansliasta. Kanslia ei kerro, missä Marin on mahdollisesti altistunut ja perustelee asiaa yksityisyyden suojalla.

Pääministeri jatkaa töitään normaalisti etäyhteyksien avulla osallistuen muun muassa hallituksen neuvotteluun sekä torstaina 10. syyskuuta järjestettävään EU-maiden päämiesten videokokoukseen.

Pääministeri testataan koronaviruksen varalta. Hän on oireeton ja voi hyvin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu viimeiden vuorokauden aikana 39 uutta koronatartuntaa. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 450 tartuntaa, kun kahden edellisen viikon yhteenlaskettuja tartuntoja oli 336.

Keskiviikkona keskustan kansanedustaja ja entinen tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen kertoi saattaneensa altistua koronavirukselle Mikkelissä ja jäävänsä näin ollen karanteeniin.

– Kävin juuri testeissä ja olen karanteenissa negatiiviseen tulokseen asti. Vilkku ei vilku eikä oireita ole, Kosonen kirjoitti Twitterissä keskiviikkoiltana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?