Keskustan varapuheen­johtajan tehtävät jättänyt Rehula liikuttui puheessaan: ”Jännitin sitä, että pysynkö kasassa sen kaksi minuuttia” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Keskustan varapuheen­johtajan tehtävät jättänyt Rehula liikuttui puheessaan: ”Jännitin sitä, että pysynkö kasassa sen kaksi minuuttia”

Rehula suunnittelee paluuta eduskuntaan seuraavissa vaaleissa.

Juha Rehula valittiin keskustan varapuheenjohtajaksi kaikkiaan neljä kertaa.­

5.9.2020 17:31

Keskustan varapuheenjohtajan tehtävästä väistyvä Juha Rehula piti Oulun puoluekokouksen toistaiseksi liikuttavimman puheen.

Rehula, 57, kiitti keskustaväkeä yleiskeskustelun päätteeksi, ja liikutus näkyi ja kuului hollolalaisesta puheenvuoron aikana. Rehula piti useamman kerran lyhyitä taukoja puheessaan ja nieleskeli sanojaan.

– Se liikutus – näissä tilanteissa sanat loppuvat. Myönnän, että jännitin sitä, että pysynkö kasassa sen kaksi minuuttia.

– Olen pitänyt tällaisia puheita Rovaniemellä yhden, Seinäjoella toisen, Turussa kolmannen ja Sotkamossa neljännen. Ei niitä pidetä missään muualla. Tämä on yhden vaiheen päätös. Kuten puheeni lopetin, matka jatkuu, ja se on eteenpäin, Rehula kertoi.

Rehula valittiin keskustan varapuheenjohtajaksi kaikkiaan neljä kertaa. Kahdeksan vuotta puolueen varapuheenjohtajana lienee ainakin Suomen ennätys tällä vuosituhannella.

Rehula paljasti lauantaina keskustan puoluekokouksessa IS:lle, että hän aikoo olla ehdokkaana taas eduskuntaan kevään 2023 vaaleissa.­

Rehula kertoi puheessaan, miten hänen elämänsä pysähtyi 14. huhtikuuta viime vuonna. Rehula putosi vaaleissa eduskunnasta.

– Niin se tapahtui. Minulle jäi nimi, sosiaaliturvatunnus, läheiset ihmiset – joita on tässä porukassa iso määrä – ja kateelliset. Kaikki muut menivät uusiksi, Rehula muotoili.

Rehulan mukaan hän ei olisi jaksanut ilman keskustaväen tukea.

Puoluekokousväki kuunteli hiiren hiljaa Rehulan parin minuutin puheenvuoroa ja keskustalaiset nousivat puheen jälkeen antamaan seisten suosiotaan Rehulalle.

Tulevaisuudestaan politiikassa Rehula ei ole sanonut mitään.

Rehula toimii parhaillaan Pukkilan kunnanjohtajan sijaisena ja Pukkila hakee itselleen kunnanjohtajaa. Rehulan mukaan Pukkilan kunnanjohtajan paikka kiinnostaa häntä.

– Olin 10 kuukautta työttömänä, työnsaanti ei ole helppoa kenellekään, saati kepulaiselle entiselle poliitikolle. Minulla on kiinnostusta jatkaa Pukkilassa, Rehula sanoi.

Rehula myös paljasti IS:lle, että hän aikoo olla ehdokkaana taas eduskuntaan kevään 2023 vaaleissa.

– Kuten puheeni lopetin, matka jatkuu, ja se on eteenpäin. Pidän todennäköisenä, että tämä ei ollut viimeinen puhe, jonka poliittisessa tilaisuudessa pidän. Kyllä minulla on tähtäimessä eduskuntavaalit 2023, mitä suurimmalla todennäköisyydellä, Rehula kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?