Katri Kulmuni piikitteli avaus­puheessaan pääministeri Sanna Marinia: ”Suomen suurin huoli ei ole se” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Katri Kulmuni piikitteli avaus­puheessaan pääministeri Sanna Marinia: ”Suomen suurin huoli ei ole se”

Kulmunin mukaan Suomen suurin huoli ei ole se, miten saataisiin työpäivistä lyhyempiä.

4.9.2020 16:58

Keskustan istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni piikitteli keskustan puoluekokouksen avauspuheessaan Oulussa pääministeri Sanna Marinia (sd), joka visioi Sdp:n puoluekokouksessa lyhyemmistä työpäivistä samalla palkalla.

– Suomen suurin huoli ei ole se, miten saataisiin työpäivistä lyhyempiä – suurin huoli on se, miten yhä useammalle suomalaiselle saadaan työpaikka – kaikkialla Suomessa, Kulmuni piikitteli.

Aiemmin hallituskumppani Sdp:n mainitsi Oulun puoluekokouksessa ex-pääministeri ja keskustan ex-puheenjohtaja Juha Sipilä, joka sanoi, että demareiden ”viime viikkojen ulostulot veisivät työllisyyttä ihan väärään suuntaan”.

Sipilä haukkui kokonaisuudessaan hallituksen työllisyyspolitiikan ja sanoi, että hallitus on tehnyt ainoastaan päätöksiä, jotka ovat vähentäneet työllisyyttä.

Kulmunin mukaan keskustalle ei ole sellaista vaihtoehtoa, että nykyisiä työpaikkoja turvaavia ja uusia työpaikkoja luovia ratkaisuja ei nyt tehtäisi.

Kulmunin mukaan keskusta vaatii myös, että budjettiriihestä tullaan ulos vientiteollisuuden asemaa parantavan vientipaketin kanssa.

Kulmunin paikka on katkolla lauantaina, kun kokouksessa äänestetään puheenjohtajasta.

Puheenjohtajakisaa on pidetty poikkeuksellisena, koska Kulmuni valittiin tehtävään vasta vuosi sitten. Myös Kulmunin ja kisan ennakkosuosikin Annika Saarikon viileät kemiat ovat herättäneet huomiota.

Kulmuni kiitti puheessaan muita puheenjohtajaehdokkaita – Saarikkoa, Ilkka Tiaista ja Petri Honkosta – ”jo tähänastisesta yhteisestä reissusta”.

– Puolue-elämään kuuluu, että johtopaikat ovat säännöllisesti katkolla. Puoluekokous sitten päättää, niin kuin viisaaksi katsoo, Kulmuni totesi.

Äänioikeus on puoluekokousedustajilla, joita on yhteensä 2416. Hajautetulla mallilla järjestettävään kokoukseen osallistuu yhteensä 2680 henkilöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?