Puolustusministeri Kaikkonen vastaa Li Anderssonin ehdotukseen varusmies­palveluksesta: ”Hintana olisi suuri aukko Suomen turvallisuuteen”

Kaikkosen mukaan siviilipalvelusta ja asevelvollisuutta on hyvä kehittää, mutta Suomen puolustuskyvystä ei pidä tinkiä. Li Andersson ehdotti torstaina varusmies- ja siviilipalveluksen keston lyhentämisen työllisyysvaikutusten selvittämistä.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen.

28.8.2020 9:54

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk) mukaan varusmies- ja siviilipalveluksen keston lyhentäminen aiheuttaisi aukon Suomen turvallisuuteen. Kaikkonen twiittasi asiasta torstaina.

– Li Anderssonin ehdottamien palvelusajan lyhennysten hintana olisi suuri aukko Suomen turvallisuuteen. Asevelvollisuudella on myös lukuisia hyötyjä nuorten elämään. Siviilipalvelusta ja asevelvollisuutta on hyvä kehittää. Puolustuskyvystämme ei kuitenkaan pidä tinkiä, Kaikkonen kirjoitti twiitissään.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson ehdotti torstaina varusmies- ja siviilipalvelusaikojen lyhentämisen työllisyyspotentiaalin selvittämistä.

– Siviilipalveluksen sekä varusmiespalveluksen kestoa lyhentämällä työllisyyttä voitaisiin vahvistaa merkittävästi, jopa usealla tuhannella henkilöllä. Työllisyystalkoissa matalalla roikkuvat hedelmät on jo poimittu ja palvelusaikojen lyhentämisessä piilevä työllisyyspotentiaali olisi syytä selvittää perinpohjaisesti, Andersson sanoi vasemmistoliiton kesäkokouksessa Hyvinkäällä torstaina.

Eilen eduskunnan puolustusvalio­kunnan puheen­johtaja Ilkka Kanerva (kok) tyrmäsi Anderssonin ehdotuksen. Kanervan mielestä palvelusaikojen pituuden on perustuttava maanpuolustuksen tarpeisiin.

– Siviili- ja asepalvelus sitoo nuoria ikäluokkia pois työelämästä ja opintojen parista, mutta se on hinta, joka meidän on uskottavasta puolustuksesta maksettava. En lämpene Anderssonin ehdotukselle, Kanerva sanoi tiedotteessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?