Katri Kulmuni visioi: Suomesta miehitettyjä avaruuslentoja – ”Tulee perustaa oma avaruushallinto”

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni uskoo, että Suomessa tullaan vielä näkemään sisunautteja.

Katri Kulmuni (kesk) uskoo, että Suomesta tullaan vielä näkemään miehitettyjä avaruuslentoja.

27.8.2020 22:44

Keskusta on tyypillisesti ajanut maakuntien asiaa, mutta nyt uusimmissa visioissa ajetaan raketilla – ja korkealle, maakuntiakin kauemmaksi.

Katri Kulmuni visioi tänään julkaistussa Onko maallamme rohkeutta tehdä valintoja -investointiohjelmassaan, että Suomen tulisi investoida avaruusteknologiaan.

Kulmunin mukaan avaruuden hyödyntäminen tulee merkittävästi lisääntymään tulevaisuudessa, ja puheenjohtajan mukaan Suomessa on paljon huipputason tutkimusta avaruudesta ja ilmakehästä.

Kulmuni uskoo, että sisunautteja ja Suomesta laukaistuja miehitettyjä avaruuslentoja tullaan vielä näkemään. Hän perustelee asiaa kehityksellä: suomalaiset yritykset ovat olleet mukana useiden satelliittien suunnittelemisessa ja valmistamisessa, Aalto-yliopistossa on alan johtavaa kehitystä ja ala houkuttelee Kulmunin mukaan uusia yksityisiä yrityksiä laukaisupalveluiden ja piensatelliittien tarjoamiseen.

”Suomen kannattaa houkutella uusia investointeja syntymässä olevaan klusteriin, jolla tulee olemaan suuri merkitys tietoyhteiskuntapalveluiden seuraavan sukupolven innovaatioiden kannalta”, Kulmunin investointiohjelmassa kirjoitetaan.

Keskustan puheenjohtajan mielestä Suomen tulisi luoda investointiohjelma, joka tähtää strategisen avaruusteknologian ja paikannustiedon hyödyntämiseen.

”Suomen tulee perustaa oma avaruushallinto ja avaruuspolitiikka, jotka auttavat luomaan selvät pelisäännöt avaruudessa toimimiseen.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?