Petri Honkonen poistaisi eläkeputken ja ”räjäyttäisi” asumistukijärjestelmän

Honkonen lyhentäisi sairauslomia ”aktiivisin tukitoimin” ja luopuisi ulkomaisen työvoiman tarveharkinnasta.

Petri Honkosen mukaan hallituksen kohtalonviikot starttaavat nyt. Honkosen mukaan hallituksen on aika valita vastuullisen talouspolitiikan ja hyvinvointivaltion murenemisen väliltä.

27.8.2020 7:28

Keskustan puheenjohtajakisassa Katri Kulmunin ja Annika Saarikon varjoon jäänyt varapuheenjohtaja Petri Honkonen julkisti Facebook-sivuillaan kymmenen teesiään Suomen talouden nostamiseksi.

– Työehdoista pitää pystyä sopimaan paikallisesti työnantajan ja työntekijän kesken. Suomessa pitää ottaa käyttöön minimipalkkalaki. Yleinen ansioturva ja sen porrastaminen tulee saattaa voimaan myös yrittäjiä koskien. Eläkeputki tulee poistaa nykymuodossaan. Sairauslomia tulee lyhentää aktiivisin tukitoimin, ulkomaisen työvoiman tarveharkinta ei ole tätä päivää, Honkonen listaa.

Honkonen tekisi kevennyksiä piensijoittamisen verotukseen ja perintöverotukseen, mutta säilyttäisi verollisina kaikista suurimmat perinnöt. Ympäristöhaittoja aiheuttavaa kuluttamista tulisi kohdella Honkosen mukaan ankarammin, esimerkiksi kulutuselektroniikan verotusta olisi nostettava.

Asumistukijärjestelmä tulisi Honkosen mukaan ”räjäyttää”. Honkosen mielestä asumistuki paisuu massiivisemmaksi kulueräksi ja on merkittävä tulonsiirto maaseudulta kasvukeskuksiin.

Honkonen antaisi etätöihin lakisääteisen oikeuden niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Keskustan puheenjohtajakilpailun neljäs ehdokas on yrittäjä Ilkka Tiainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?