Pääministeri Marin kertoo IS:lle tietävänsä, mistä hänen hengitys­tie­oireensa ovat peräisin: ”Tilanne sama kuin monissa perheissä” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Pääministeri Marin kertoo IS:lle tietävänsä, mistä hänen hengitys­tie­oireensa ovat peräisin: ”Tilanne sama kuin monissa perheissä”

Marin kertoi tiistaina, että menee koronatestiin ja jää etätöihin lievien hengitystieoireiden vuoksi. Marinin mukaan oireet ovat peräisin päiväkodista.

Pääministeri Sanna Marin (sd) jäi tiistaina etätöihin. Sdp pitää puoluekokouksen viikonvaihteessa Tampereella, ja Marin on tarkoitus valita paikan päällä puolueen puheenjohtajaksi.­

18.8. 9:18 | Päivitetty 18.8. 12:16

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi tiistaina Twitterissä hakeutuvansa koronatestiin hengitystieoireiden vuoksi.

– Minulla on lieviä hengitystieoireita. Käyn koronatestissä ja siirryn etätöihin. Tänään siis etänä eduskuntaryhmän kesäkokous ja hallituksen neuvottelut, hän kirjoittaa.

Marin viestittää IS:lle, että ”tilanne on sama kuin monissa muissakin perheissä”.

– Lapsi on aloittanut päivähoidon kesätauon jälkeen, ja tätä kautta myös omat oireet ovat tulleet.

Marinilla ja hänen miehellään on tammikuussa 2018 syntynyt Emma-tytär.

Koronatestaus on ruuhkautunut monin paikoin eri puolilla maata. Marinin, kuten muidenkin kansanedustajien, koronatestauksesta vastaa eduskunnan työterveys.

Koronatestitulokset on saatu eduskunnan työterveydestä aiemmin parin päivän sisällä. Marin kävi koronatestissä myös toukokuun lopulla. Testin tulos oli negatiivinen.

IS:lle kerrotaan, että oireet ovat lievät ja pääministeri on työkykyinen. Hallitus pitää tänään neuvottelun matkustusrajoituksista, ja Marin johtaa neuvottelua etänä.

Matkustusrajoitukset ovat herättäneet kipakkaa keskustelua hallituksessa. Marin twiittasi maanantaina, että Suomen linja on ollut tiukka, eikä nyt ole aika höllentää matkustusrajoituksia. Suomen linjana on, että koronatartuntoja saa olla korkeintaan 8–10 100 000:ta asukasta kohti edellisen 14 vuorokauden aikana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?