Kiuru: Pakkotestaus ja karanteenimääräys riskimaista saapuville – hallitus kertoi uusista koronatoimista rajoilla - Politiikka - Ilta-Sanomat
IS SEURAA

Kiuru: Pakkotestaus ja karanteenimääräys riskimaista saapuville – hallitus kertoi uusista koronatoimista rajoilla

THL:n Mika Salmisen mukaan on pettymys, että riskimaihin on matkustettu enemmän kuin on suositeltu. Ministeri Krista Kiuru esittää pakkotestausta ja karanteenimääräystä riskimaista saapuville.

10.8. 18:05 | Päivitetty 10.8. 20:48

Hallitus kertoi uusista koronatoimista lentokentillä ja rajanylityspaikoilla.

Ministereiden lisäksi tilaisuudessa oli paikalla myös Turun kaupungin, Vantaan kaupungin ja THL:n edustajia.

Suomeen on levinnyt viime viikkoina uusia koronatartuntoja ulkomaanmatkailun välityksellä. Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun lauantai-iltana saapuneella lennolla olleilta matkustajilta todettiin 24 koronatartuntaa.

  • Olitko lauantai-illan lennolla Skopjesta Turkuun? Ota yhteyttä IS:n toimitukseen sähköpostilla uutiset@iltasanomat.fi tai Whatsappilla 040 660 9019 tai täältä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) kertoi viime viikolla Helsingin Sanomille, että hän on vaatinut THL:ää muuttamaan nykyistä karanteenisuositusta tiukemmaksi. Nykyisen suosituksen mukaan esimerkiksi töissä voi käydä, kunhan siitä sovitaan työnantajan kanssa.

Opetusministeri Li Andersson (vas) sanoi viime viikolla Ilta-Sanomille, ettei riskimaasta palaava voi mennä kouluun, päiväkotiin, työpaikalle tai muuhun paikkaan, jossa on paljon lähikontakteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?