Tällaiset olivat Sanna Marinin ja Markus Räikkösen häät - Politiikka - Ilta-Sanomat

Tällaiset olivat Sanna Marinin ja Markus Räikkösen häät

Helsingin Kesärannassa järjestettyihin häihin osallistui kansanedustajan mukaan nelisenkymmentä henkeä.

Sanna Marinin ja Markus Räikkösen häitä juhlittiin Kesärannassa.­

2.8. 18:01 | Päivitetty 2.8. 22:08

Pääministeri Sanna Marinin (sd) ja Markus Räikkösen häihin osallistunut kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd) kuvailee Helsingin Kesärannan lauantaisia juhlatunnelmia koskettaviksi. Kansanedustajan mukaan häitä oli odotettu kauan, ja vieraat viihtyivät tilaisuudessa hyvin.

– Oli suuri kunnia kuulua kutsuttujen joukkoon. Häät olivat aivan ihanat, intiimit ja koskettavat. Sää oli kaunis, samoin puheet ja itse hääpari, Kymäläinen kertoo Ilta-Sanomille.

Häihin osallistui Kymäläisen mukaan nelisenkymmentä henkeä. Osallistujiin kuului myös tuoreen avioparin kaksivuotias Emma-tytär.

Juhlat vietettiin valtaosin ja vihkimistä myöten ulkotiloissa. Vaikka vieraiden joukossa oli neljä kansanedustajaa, jätettiin politiikka puheenaiheena juhlapäivän ajaksi lomalle.

– Nyt keskityttiin vain avioparin rakkauden ja avioliiton ympärille. Tämä oli varmasti jokaiselle mieleinen kokemus näin kesällä ja siinä juhlapaikassa. Poliitikoilla on se työn ulkoinen aika ja elämä, kuten kaikilla muillakin.

Marinin erityisavustaja Pirita Ruokonen kertoo Ilta-Sanomille, että häihin osallistuneet kansanedustajat ovat hääparin läheisiä ja pidempiaikaisia ystäviä.

Kymäläinen kertoo tutustuneensa Mariniin vuonna 2015, kun nuori tamperelainen nousi eduskuntaan Pirkanmaan ääniharavana 10 911 äänellä.

Suna Kymäläinen kertoo tutustuneensa pääministeri Sanna Mariniin vuonna 2015.­

– Sen jäljiltä yhteydenpitomme on tiivistynyt ja siirtynyt myös vapaa-ajalle. Kuten kaikissa ihmissuhteissa, myös työtoveruuteen rakentuvissa tuttavuuksissa on niitä, joiden kanssa tulee vuosien varrella läheisemmäksi ja ystävystyy. Näin meillä on Sannan kanssa käynyt, ja sen kautta olen totta kai tutustunut myös puolisoon, Kymäläinen sanoo.

Kesärannan juhlapäivää todistanut hääkuvaaja Amanda Lehtola kuvailee tunnelmia tunteikkaiksi ja lämminhenkisiksi. Rakkautta oli Lehtolan mukaan runsaasti ilmassa.

– Vihityt olivat todella onnellisia ja ihan äärimmäisen rakastuneita. Ihanat kesähäät ja upea pari, Lehtola sanoo.

Lehtola kertoo tehneensä työnsä samalla vakavuudella kuin kaikissa muissakin tapauksissa.

– Keskityn aina kunnolla kuvauksiin, ja samalla tavalla tämäkin keikka meni. Totta kai oli suuri kunnia päästä kuvaamaan pääministerin häät.

Kansanedustaja Ilmari Nurminen kertoi Twitterissä olleensa hääjuhlissa. Hän tutustui Mariniin aikoinaan Tampereen demarinuorissa.

– Hääpäivänne oli sanoinkuvaamattoman kaunis, täynnä rakkautta ja iloa. Juuri sellaiset kuten tekin olette. Kiitos että sain olla jakamassa sen kanssanne, Nurminen kirjoittaa.

Hääpotretin ottanut Minttu Saarni kertoi Instagramissa, että pariskunnan häiden kuvaaminen oli suuri kunnia. Hän lisäsi päivitykseensä punaisen sydämen ja toivotti paljon onnea upealle parille.

Marin kertoi itse tulevista häistään Voguelle viime keväänä. Tuolloin hän sanoi, ettei tiedossa ole kirkkohäitä, vaan siviilivihkiminen. Kumpikaan ei kosinut toista, vaan naimisiin meno oli yhteinen päätös. Kiireinen pari etsi itselleen sopivan hääpäivän kalenterista, eikä hääpäivää oltu keväällä vielä päätetty.

Marin kuvaili myös, etteivät hän ja tuleva sulhanen ole lainkaan ”hääihmisiä”, mutta he tahtovat naimisiin ja järjestää läheisilleen juhlat.

– Olen äitini ainoa lapsi, ja en voisi tehdä hänelle niin, ettemme järjestäisi häitä. Kaikki kaverimme ovat myös jo vannottaneet meitä pitämään isot bileet.

Sanna Marin on nähty hääpuvussaan myös itsenäisyyspäivänä vuonna 2018.­

Marinin hääpukuna oli sama valkoinen silkkisatiinista tehty asu, jota hän käytti Linnan juhlissa 2018.

Marinin tuore aviomies Markus Räikkönen on samanikäinen kuin Marin eli syntynyt vuonna 1985. Hän on koulutukseltaan merkonomi.

Räikkönen on ollut perustamassa konsultti- ja it-alan yrityksiä ja toimii myös eri yritysten hallituksissa. Tällä hetkellä hän työskentelee tamperelaisen Markkinointiakatemian viestintäjohtajana.

Juttua korjattu kello 20.32. Aiemmin jutussa väitettiin, että pääministerin häihin osallistui runsaasti poliitikkoja. Tosiasiassa tilaisuudessa oli 4 kansanedustajaa, jotka ovat hääparin läheisiä ystäviä. Minttu Saarnin sijaan hääkuvaajana toimi Amanda Lehtola. Minttu Saarni otti sen sijaan parista hääpotretin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?