Uutissuomalainen: Eduskunta­ryhmien puheen­johtajat avoimia kasvomaski­suositukselle, jos korona­tilanne pahenee - Politiikka - Ilta-Sanomat

Uutissuomalainen: Eduskunta­ryhmien puheen­johtajat avoimia kasvomaski­suositukselle, jos korona­tilanne pahenee

Julkaistu: 1.8. 5:00

Vain yhden edustajan ryhmät kannattivat maskisuositusta nykytilanteessa.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat valmiita antamaan kansallisen suosituksen kasvomaskin käytöstä, jos Suomessa leviää koronaviruksen toinen aalto ja tartuntatilanne pahenee.

Asia selviää Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä, jossa puheenjohtajilta tiedusteltiin, pitäisikö Suomessa antaa kansallinen suositus kasvomaskin käytöstä ja mitä sen tulisi koskea. Ainoastaan Rkp ei vastannut kyselyyn.

Valtaosa maailman maista siirtynyt käyttämään kasvomaskeja koronan torjunnassa.

Pääministeripuolue Sdp:n eduskuntaryhmän johtaja Antti Lindtman toteaa Uutissuomalaiselle, että kaikkien ratkaisujen on perustuttava parhaimpaan mahdolliseen asiantuntija-arvioon.

Lindtman, Antti Kurvinen (kesk) ja Paavo Arhinmäki (vas) eivät ottaneet kantaa siihen, mitä paikkoja mahdollinen maskisuositus koskisi. Jenni Pitko (vihr), Kai Mykkänen (kok), Päivi Räsänen (kd) ja Ville Taivio (ps) mainitsevat esimerkiksi julkiset liikennevälineet paikkoina, joita suositus voisi koskea.

Vain Ano Turtiainen ja nyt-liikkeen Harry Harkimo kannattivat maskisuosituksen antamista nykytilanteessa. Molemmissa ryhmissä on yksi jäsen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?