Perus­suomalaiset haluaa edus­kunnan pikaisesti koolle – näin vastaa Sanna Marin - Politiikka - Ilta-Sanomat

Perus­suomalaiset haluaa edus­kunnan pikaisesti koolle – näin vastaa Sanna Marin

Julkaistu: 22.7. 13:46, Päivitetty 23.7. 15:06

Puolue haluaa, että myös oppositiota kuullaan.

Oppositiopuolue perussuomalaisten eduskuntaryhmä haluaa eduskunnan koolle EU-tukipaketin takia.

– Esitämme, että eduskunta kutsutaan pikaisesti koolle valtioneuvoston tiedonantoa varten, jotta koko eduskunta voi käydä keskustelun tilanteesta ja että myös oppositiota kuullaan, ryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kertoi eduskuntaryhmän julkilausumasta.

Ryhmä kokoontui torstaina ylimääräiseen kokoukseen, joka kesti kaksi tuntia. Perussuomalaisten mukaan pääministeri Sanna Marin (sd) on toiminut oikeudellisesti kestämättömällä tavalla – ”todennäköisesti perustuslakia rikkoen ja perustuslakivaliokunnan lausunnon oikeudelliset reunaehdot ohittaen”.

– No bailout -säännön rikkomisen on katsottu aiemmin olleen vastoin EU:n perussopimuksia. Se on myös vastoin Marinin hallitusohjelman omaa kirjausta. Hallitus on asettanut muiden EU-maiden edun oman maansa edun edelle, julkilausumassa todettiin.

Pääministeri Sanna Marin järjesti tiedotustilaisuuden Eurooppa-neuvoston neuvottelutuloksesta pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa Helsingissä 22. heinäkuuta 2020.

Päääministeri Marin vastasi perussuomalaisten eduskuntaryhmän julkilausumaan Twitterissä.

– Pääministerinä olen aina käytettävissä EU-asioissa kuten muissakin asioissa eduskunnan kuultavaksi suureen valiokuntaan tai suureen saliin. Eduskunnan kokoontumisesta päättää eduskunta, ei valtioneuvosto, Marin kirjoitti.

– Kokonaisuuteen liittyvä omien varojen päätös käsitellään eduskunnassa ja tässäkin yhteydessä on mahdollista käydä laajempaa keskustelua monivuotisesta rahoituskehyksestä ja elpymisvälineestä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoi, että olen kävellyt perustuslain yli. Kovaa puhetta. Pitäisin kohtuullisena, että kun syytetään niin samalla täsmennettäisiin, missä kohdin olen toiminut vastoin Suomen perustuslakia.

Marin sanoi pitäneensä suuren valiokunnan ajan tasalla EU-neuvotteluista.

– On selvää, että asiasta on erilaisia näkemyksiä ja kantoja eri puolueilla. Näistä olen aina valmis keskustelemaan. Sen sijaan epämääräiset vihjaukset ministerivastuuprosessista eivät ole reiluja. Näin vakavissa syytöksissä pitäisi olla villoja vihjausten sijaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?