Suuri valiokunta otti kantaa EU:n elpymisrahastoon - Politiikka - Ilta-Sanomat

Suuri valiokunta otti kantaa EU:n elpymisrahastoon

Suuri valiokunta kokoontui aamupäivällä. IS näytti tiedotustilaisuuden suorana. Tiedotustilaisuus on päättynyt.

16.7.2020 11:53 | Päivitetty 16.7.2020 13:00

Eduskunnan suuri valiokunta kokoontuu kello 10 muodostamaan kantansa viikonlopun EU-huippukokousta varten. Suuren valiokunnan puheenjohtaja Satu Hassi (vihr) pitää tiedotustilaisuuden kokouksen päätteeksi. Tiedotustilaisuuden piti alkaa jo kello 12, mutta sen alku viivästyi lähes tunnin.

Suora lähetys tiedotustilaisuudesta on päättynyt.

EU:n jäsenvaltioiden johtajat tapaavat toisensa Brysselissä ensimmäistä kertaa koronakriisin alkamisen jälkeen. Ylimääräisen kokouksen aiheena on EU:n monivuotinen rahoituskehys ja 750 miljardin euron elpymisrahasto. Rahaston tarkoituksena on auttaa jäsenmaita selviämään koronaviruksen aiheuttamista talousvahingoista ja sitä kautta elvyttää EU:n sisämarkkinat.

Pääministeri Sanna Marin (sd) edustaa Suomea viikonlopun neuvotteluissa. Marin on suuren valiokunnan kuultavana tänään.

Suuri valiokunta otti EU-komission alkuperäiseen esitykseen kantaa kesäkuussa. Silloin valiokunta linjasi, että Suomi voi lähteä neuvottelemaan paketista, mutta siihen tarvitaan muutoksia. Tänään valiokunta antaa kantansa esityksen uusimmasta versiosta, jonka Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel on muodostanut jäsenmaiden kesken käytyjen keskusteluiden perusteella.

Suomen peruslinja on ollut, että paketin pitää olla esitettyä pienempi, sen pitää olla lainapainotteisempi ja sen pitäisi vastata paremmin koronakriisin aiheuttamiin vahinkoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?