Juha Sipilä painui hillasuolle – jakoi kuvan muhkeasta saaliistaan: ”Hakekaa ihmeessä hyvä tavara pois”

Luken mukaan suomuuraimen kukinnat enteilevät erittäin runsasta satoa. Pohjois-Suomen pääsato kypsynee poimittavaksi heinäkuun puolen välin jälkeen.

13.7.2020 20:42

Entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk) kehottaa Facebook-sivuillaan ihmisiä soille hilloja poimimaan.

Hän kertoo itse viihtyneensä metsässä peräti viisi tuntia suomuuraimia poimien.

Kuvassa näkyykin puhemies Matti Vanhasen (kesk) toissa vuoden presidentinvaalikampanjan ajoilta peräisin oleva vihreä ämpäri, joka on täynnä kypsiä ja oransseja hilloja.

– Viiden tunnin hyötyliikunta takana. Nyt on paras hillavuosi, mitä minä muistan. Hakekaa ihmeessä hyvä tavara pois soilta, Sipilä kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Sipilän mukaan käynnissä on parhaillaan paras hillavuosi, jonka hän itse muistaa.

Myös Luonnonvarakeskus kertoi viikko sitten, että soilla kypsyy runsas hillasato.

Marjan runsas kukinta oli viikko sitten päättynyt ja pölytystulos erinomainen: kukista keskimäärin 70 prosenttia päätyi raakileeksi asti.

– Tavanomainen pölytystulos jää 30 prosenttiin. Raakileiden määrä on erittäin runsas, myös avosoilla. Pohjois-Suomen pääsato kypsynee laajoilla alueilla poimittavaksi heinäkuun puolen välin jälkeen, Luonnonvarakeskuksen (Luke) erikoistutkija Rainer Peltola kertoi.

  • Oletko kerännyt jo muhkean marjasaaliin? Lähetä kuva Ilta-Sanomille kännykästä MMS-viestinä numeroon 13456 (hinta 0,30 €/viesti) WhatsApp-viestinä numeroon 0406609019 tai nettilomakkeella.

Mustikka sen sijaan kypsyy Luken mukaan poimittavaksi eteläisessä Suomessa heinäkuun puolessa välissä.

Kukkia oli tänä kesänä keskinkertainen määrä, ja pölytystulos hieman tavanomaista parempi.

Myös puolukan kukinta oli viikko sitten päättynyt Luken mukaan pohjoisimpia alueita lukuun ottamatta, ja kukkia oli runsaasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?