Jussi Halla-ahon uusi aluevaltaus: YouTube-videot patruunoiden lataamisesta – ”Ainoa motivaationi on, että haluan ampua näillä aseilla” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Jussi Halla-ahon uusi aluevaltaus: YouTube-videot patruunoiden lataamisesta – ”Ainoa motivaationi on, että haluan ampua näillä aseilla”

Julkaistu: 12.7. 20:50

Halla-aho puhuu videolla englantia, mutta muistuttaa ettei se ole hänen äidinkielensä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ryhtynyt tänä kesänä julkaisemaan YouTubessa videoita patruunoiden uudelleenlataamisesta jopa sata vuotta vanhoihin aseisiin.

Halla-aho on tähän mennessä ladannut Vintage Reloading -kanavalleen useamman videon, jossa hän puhuu patruunoiden lataamisesta ja ampuu keltaisessa perussuomalaisten hupparissa kohti maalitaulua.

Hän kuvaa videolla puuhaa hauskaksi ja kiinnostavaksi, ja muistuttaa, että patruunoiden täyttäminen itse on myös paljon uusien ostamista halvempaa.

Halla-aho kertookin itse lataavansa useimmiten patruunat vanhoihin aseisiinsa, koska nykyaikaisia tehdasvalmisteisia tietyn kaliiberin patruunoita voi hänen mukaansa olla vaikea löytää, tai ne ovat hyvin kalliita.

Modernit ammukset voivat Halla-ahon mukaan olla myös yli sata vuotta vanhoille aseille liian voimakkaita.

Videolla Halla-aho esittelee omista aseistaan muun muassa Parabellum-, Mauser-ja Tokarev-pistoolit sekä Nagant-revolverin.

– Jos tarvitset asetta itsepuolustukseen, sinulla on parempiakin vaihtoehtoja kuin sata vuotta vanhat sotapistoolit, Halla-aho kertoo videolla.

– Minun ainoa motivaationi on, että haluan ampua näillä aseilla. Ne ovat erittäin makeita, kiinnostavia ja historiallisesti merkittäviä.

Hän puhuu katsojille englantia, mutta muistuttaa, ettei se ole hänen äidinkielensä.

– Olen 50-vuotias tyyppi, joka oppi puhumaan englantia koulussa 30–40 vuotta sitten. Jos aksenttini ärsyttää, sulje ääni ja lue tekstityksiä.

Ilta-Sanomien tavoittama Halla-aho mainitsee, että kyseessä on vapaa-ajan projekti, jota ei tahdo kommentoida sen enempää.

Perussuomalaisten nuorten haastattelussa Halla-aho on kuitenkin kertonut innostuneensa ammuntaharrastuksesta vahingossa ja sattumalta vuonna 2001, kun hän lähti kaverin seurana Albertinkadun ampumaradalle tutustumiskäynnille.

Sittemmin hän kertoo kiinnostuneensa myös muun muassa perinneaseammunnasta sekä asehistoriasta ja -teknologiasta.

Vuonna 2007 Halla-aho kertoi Scripta-blogissaan kokevansa aseiden purkamisen ja kokoamisen hyvin rentouttavaksi puuhaksi.

– Minä ainakaan en harrasta ampumista meditointimielessä tai tavatakseni uusia, mielenkiintoisia ihmisiä. En ole kiiluvasilmäinen asehullu siinä mielessä, että aseet hallitsisivat elämääni tai ajatteluani, mutta myönnän olevani kiiluvasilmäinen asehullu siinä mielessä, että aseet ovat mielestäni mageita, ja tämä mageus on syy siihen, että harrastan niitä, Halla-aho kirjoitti.

– Aseet näyttävät mageilta; niissä on erittäin hienoa, mieltä hivelevää mekaniikkaa; niistä kuuluu tyydyttäviä naksahduksia ja lonksahduksia; öljy, metalli ja öljytty metalli tuoksuvat hyvälle; palava ruuti tuoksuu hyvälle; aseen potkaisu tuntuu hyvältä.

Halla-ahon Youtube-videoista kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?