Maria Ohisalo IS:lle Pekka Haaviston asemasta keskellä rikosepäilyn selvittämistä: ”Hallitustyö jatkuu normaalisti” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Maria Ohisalo IS:lle Pekka Haaviston asemasta keskellä rikosepäilyn selvittämistä: ”Hallitustyö jatkuu normaalisti”

Maria Ohisalon kommentoi vihreiden ulkoministerin tilannetta sanomalla, että myös Pekka Haavistoa koskee syyttömyysolettama.

Maria Ohisalo ja Pekka Haavisto.­

10.7. 19:53

Hallituksella on syksyn alussa edessään kova kehysriihi, mutta muitakin vaaranpaikkoja syksyyn ilmaantui tällä viikolla. Keskusrikospoliisi sai tällä viikolla valmiiksi esitutkintansa ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) tapauksessa.

Poliisi epäilee HS:n tietojen mukaan Haavistoa virkarikoksesta ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta.

Lomille ehtinyt perustuslakivaliokunta ottaa asian käsittelyyn vasta syksyllä. Julkisoikeuden emeritusprofessori Teuvo Pohjolainen on katsonut, että monissa Euroopan maissa rikoksista epäilty ministeri joutuisi asian selvittämisen ajaksi vetäytymään tehtävistään. Miksi Suomessa Haaviston on mahdollista jatkaa tehtävässään asian selvittelyn ajan?

– Ei ole minun asiani kommentoida oikeudellisen prosessin sisältöä. Asia menee perustuslakivaliokunnan käsittelyyn. Haavisto on kiistänyt syyllisyytensä ja oikeusturva ja syyttömyysolettama koskevat myös häntä. Hallitus työ jatkuu normaalisti, Ohisalo sanoo IS:n haastattelussa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappen mukaan Krp:n esitutkinnassa ei ole noussut esiin syytä epäillä ketään muuta kuin Haavistoa rikoksesta. Haaviston rikosepäily liittyy viime syksyn tapahtumiin, jolloin ulkoministeri päätti siirtää ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuomisen toisiin tehtäviin erimielisyyksien takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?