HS: Kokoomus ehdottaa ansiosidonnaista kaikille - Politiikka - Ilta-Sanomat

HS: Kokoomus ehdottaa ansiosidonnaista kaikille

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki ehdottaa ansiosidonnaisen ulottamista kaikille Helsingin Sanomien haastattelussa.

Julkaistu: 10.7. 9:04

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäen mukaan puoluehallitus on hyväksynyt uuden kannan asiaan.

Kokoomus kannattaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottamista kaikille, kertoo Elina Lepomäki Helsingin Sanomien haastattelussa. Puoluehallitus on hänen mukaansa hyväksynyt uuden kannan asiaan.

Ansiosidonnaista työttömyysturvaa voivat tällä hetkellä saada vain työttömyyskassojen jäsenet. Kuitenkin myös ne, jotka eivät kuulu kassoihin, joutuvat maksamaan palkastaan työttömyysvakuusmaksuja. Kassoihin kuulumattomat ovat työttömäksi jäädessään oikeutettuja vain alhaisempaan perusturvaan, eli he käytännössä maksavat vakuutusmaksuja tyhjästä.

– Viimeistään menneen kevään olisi pitänyt herättää ihmiset siihen, ettei tämä järjestelmä ole oikeudenmukainen. Jopa kymmenettuhannet lomautetut ovat jääneet ilman ansioturvaa, koska eivät ole ymmärtäneet liittyä työttömyys­kassaan, Lepomäki sanoo HS:lle.

Työntekijäjärjestöt vastustavat ansiosidonnaisen ulottamista kaikille, ja myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK on vastustanut asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?