Matti Vanhanen puolustaa kiisteltyjä tulevaisuus­investointeja - Politiikka - Ilta-Sanomat

Matti Vanhanen puolustaa kiisteltyjä tulevaisuus­investointeja

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen Valtioneuvoston linnassa.

Julkaistu: 5.7. 19:37

Ministerin mukaan investointien uskotaan luovan tulevan kasvun potentiaalia.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) ei suoralta kädeltä ole luopumassa hallitusohjelman niin sanotuista kakkoskorin tulevaisuusinvestoinneista, joita katetaan omaisuustuloilla.

Hallitus on jo päättänyt jakaa kakkoskorin kohteisiin 1,3 miljardia euroa. Lopuista 1,7 miljardin euron investoinneista oli tarkoitus päättää budjettiriihessä.

Vanhanen puolustaa opposition ja talousviisaiden kynsissä monesti olleita tulevaisuusinvestointeja. Hän näkee niiden olevan juuri nimensä mukaisesti investointeja, joiden uskotaan luovan tulevan kasvun potentiaalia. Jos niistä luovuttaisiin, silloin myös niihin ladatuista talous- ja työllisyyskasvun mahdollisuuksista luovuttaisiin.

– Oma kantani on, että samaa tarkoitusta, jota niillä on haettu, saattaa osa tehdyistä elvytyspäätöksistä rahoittaa. Nämä pitää katsoa siinä rinnalla.

Jos EU:n elvytyspaketista päästään sopuun, tulevaisuusinvestointeja täytyy peilata siitä Suomelle tulevaa rahoitusta vasten.

– Jos haluamme kehittää osaamista, mikä on minusta välttämätöntä, niin jotain reittiä se tapahtuu. On otsikko sitten tulevaisuusinvestointi tai elvytysinvestointi, niin ei mikään ole turha hanke.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?