Katri Kulmuni kertoi ottaneensa lainaa maksaakseen esiintymiskulunsa – näin paljon hänellä oli entuudestaan velkaa - Politiikka - Ilta-Sanomat

Katri Kulmuni kertoi ottaneensa lainaa maksaakseen esiintymiskulunsa – näin paljon hänellä oli entuudestaan velkaa

Entinen valtiovarainministeri ei perjantaisessa Facebook-kirjoituksessaan maininnut, maksoiko hän liki 50 000 euron laskun kokonaan velalla.

Kulmunilla on entuudestaan 97000 euron asuntolaina sekä yhteisvastuullista asuntolainaa 244000 euroa.

4.7.2020 16:27

Kansanedustaja ja entinen valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) kertoi perjantaina Facebookissa ottaneensa pankkilainan maksaakseen esiintymiskoulutuksista koituneet 47 000 euron kustannukset takaisin valtiovarainministeriölle ja työ- ja elinkeinoministeriölle.

Ministeriöiden maksamat koulutukset johtivat kesäkuussa Kulmunin eroon ministerin tehtävistä.

Kulmunilla on eduskunnan sivuilla julkaistujen tietojen mukaan entuudestaan 97 000 euron asuntolaina sekä yhteisvastuullista asuntolainaa 244 000 euroa.

– Avoimuuden nimissä kerron myös, että olen hakenut pankistani lainaa maksua varten. Minulla nuorena ja taloudellisesti tavanomaisen vaatimattomista oloista lähteneenä ei ole säästöjä, joista maksun olisi voinut hoitaa, Kulmuni kertoi perjantaina Facebookissa.

Kirjoituksessaan Kulmuni ei tarkentanut, maksoiko hän liki 50 000 euron laskun kokonaan velalla. Ilta-Sanomat ei tavoittanut kansanedustajaa lauantaina kommentoimaan velkojaan.

Asuntolainat eivät ole vieraita muillekaan eduskunnan ministereille ja kansanedustajille. Sanna Marinin (sd) hallitus teki ilmoituksen sidonnaisuuksista eduskunnalle viime joulukuussa. Siitä kävi ilmi, että muun muassa ulkoministeri Pekka Haavistolla (vihr) kiinteistöihin ja kiinteistöjen peruskorjauksiin liittyviä velkoja yhteensä oli 560  000 euroa. Kesäkuussa 2019 Antti Rinteen hallituksen julkaistua ministerien sidonnaisuudet kesäkuussa 2019 kävi ilmi, että tuolloin Haavistolla oli kiinteistöihin ja kiinteistöjen peruskorjauksiin liittyviä velkoja yhteensä 530  000 euroa.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) puolestaan ilmoitti joulukuussa sidonnaisuuksissa puolisonsa kanssa jakamastaan 488 000 euron asuntolainasta. Kesäkuussa 2019 hän oli ilmoittanut puolisonsa kanssa jakamastaan 505 000 euron asuntolainasta.

Keskimäärin suomalaisen asuntolaina on LähiTapiolan ja Tilastokeskuksen tämänvuotisten tietojen mukaan noin 100 000 euroa. Tyypillisesti kolmikymppisellä uusmaalaisella sitä on kertynyt yli 160 000 euroa.

Juttua täydennetty 5.7. kello 8.08 tiedoilla Haaviston ja Ohisalon joulukuussa 2019 ilmoittamista sidonnaisuuksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?