HS:n laaja selvitys: Pormestari Vapaavuoren johtamiselle kovaa kritiikkiä – mikromanageroi ja räjähtelee - Politiikka - Ilta-Sanomat

HS:n laaja selvitys: Pormestari Vapaavuoren johtamiselle kovaa kritiikkiä – mikromanageroi ja räjähtelee

Helsingin Sanomien poliitikoille, johtajille ja virkamiehille tekemän selvityksen mukaan Jan Vapaavuori johtamistyylissä on monia ongelmia.

Vuonna 2017 virassaan aloittaneen Helsingin kaupungin pormestarin Jan Vapaavuoren johtamistyyli on herättänyt kritiikkiä.

29.6.2020 9:27

Helsingin kaupungin johto kritisoi pormestari Jan Vapaavuoren johtamistyyliä sekä alaisten kuvaamaa pormestarin aggressiivista, impulsiivista ja väheksyvää persoonaa, kertoo Helsingin Sanomat. Toisaalta häntä kehutaan älykkääksi ja taitavaksi poliitikoksi ja erityiskiitosta tulee sote-uudistuksen vastustuksesta.

Virkamieslähteiden mukaan Vapaavuori jakaa käskyjä suoraan suorittavalle portaalle ohi alempien esimiesten, ja monet kertovat hänen reagoivan pieniin yksityiskohtiin käskevästi ja saavan raivopuuskahduksia.

Vapaavuori itse kertoo lehdelle mikromanageroivansa tietoisesti, mutta myöntää syyllistyvänsä välillä ”ohijohtamiseen” ja antavansa palautetta kovasanaisesti.

Pormestarin mielipiteitä herättävät johtamistavat eivät ole ensimmäistä kertaa puheenaiheena.

Erityisesti yhteistyö kaupunkiympäristön apulaispormestarin Anni Sinnemäen sekä kulttuuri ja vapaa-ajan apulaispormestarin Nasima Razmyarin kanssa on ollut ongelmallista.

Helsingin Sanomat uutisoi muun muassa kesäkuussa Vapaavuoren ja Sinnemäen ristiriidoista, kun Sinnemäki oli hyväksynyt mal-sopimuksen ilman Vapaavuoren suostumusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?