Sdp-johtajilta lisää ryöpytystä Petteri Orpolle: ”Kokoomuksen oppositiopolitiikka on levällään kuin Hujasen eväät” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Sdp-johtajilta lisää ryöpytystä Petteri Orpolle: ”Kokoomuksen oppositiopolitiikka on levällään kuin Hujasen eväät”

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ja varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen kommentoivat lauantaina julkisesti Petteri Orpon (kok) puheita.

Julkaistu: 27.6. 16:15

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ja varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen ottivat lauantaina kantaa Orpon puheisiin.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman (sd) ottaa Twitterissä kantaa Petteri Orpon (kok) puheisiin Ilta-Sanomien erikoishaastattelussa.

Orpo avautui lauantaina julkaistussa haastattelussa muun muassa väleistään pääministeri Sanna Marinin (sd) kanssa. Hän syytti Marinia muun muassa hyökkäävästä asenteesta puoluettaan ja itseään kohtaan sekä totesi, että kokoomusta yritetään vaientaa sen tehdessä oppositiopolitiikkaa.

Orpo myös arvosteli hallituksen linjaa koronakriisin jälkeisen talouskriisin hoidossa ja spekuloi keskustan lähdöllä vasemmistovetoisesta hallituksesta.

– Jälkihoidossa painottuu hallituksen vastuuton talouspolitiikka, Orpo totesi.

– Syntyy vaikutelma, että Kokoomuksen oppositiopolitiikka on nyt levällään kuin Hujasen eväät, joten selkiinnytystä kaivattaisiin jo kesän aikana, Lindtman twiittaa.

Hän myös penää kokoomukselta ”totuuspohjaista, selkeää linjaa” muun muassa velkaantumiseen ja EU:n elvytysratkaisuihin sekä siihen, miksi ”niin moni edustaja piilotteli Mäenpää-äänestyksessä istuntosalin ulkopuolella.”

Hän viittaa perjantaina eduskunnassa käsiteltyyn asiaan, jossa eduskunta äänesti kansanedustaja Juha Mäenpään (ps) syytesuojan murtamisesta. Kolmannes kokoomuksen kansanedustajista oli poissa äänestyksen aikana.

Myös Sdp:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen ottaa Orpon puheisiin kantaa lähettämässään mediatiedotteessa. Nurmisen mukaan Orpon esittämät näkemykset ovat vailla vankempaa pohjaa.

– Orpon ulostulo on lähinnä epätoivoinen yritys kääntää huomio pois ristiriitaisuuksista kokoomuksen omassa linjassa, sanahelinää ilman konkretiaa, Nurminen toteaa.

Nurmisen ihmettelee, miksi ”satojen ja taas satojen miljoonien” veroalennuksia eduskunnassa esittänyt kokoomus arvostelee valtion velanottoa. Hän pitää kokoomuksen toimintaa ristiriitaisena ja toteaa hallituksen onnistuneen asiantuntijoiden mukaan hyvin koronakriisin hoidossa.

Nurmisen mukaan asiantuntijat ovat todenneet Suomen onnistuneen koronakriisin hoidossa hyvin, ja hän huomauttaa myös luottoluokittaja Fitchin kehuneen Suomen toimia.

– Hyvät ja rakentavat avaukset työllisyyden ja oikeudenmukaisuuden vahvistamiseksi otetaan aina huomioon ja erilaisista vaihtoehdoista on tärkeä keskustella, mutta nyt ei ole mielestäni katteettomien lupausten tai turhan vastakkainasettelun aika, Nurminen sanoo.

Pääministeri Sanna Marin kommentoi Orpon puheita Ilta-Sanomille jo aiemmin. Marinin mukaan Orpon kanssa on yritetty etsiä aikaa kahdenkeskiselle tapaamiselle. Hän hämmästeli, miksi Orpo otti asian puheeksi IS:n haastattelussa.

– Enpä ole ennen tällaiseen törmännyt, että lehtien palstoilla käydään keskustelua siitä, ettei yhteistä ajankohtaa ole vielä löytynyt, Marin totesi.

Pääministeri ei kommentoinut IS:lle tekstiviestillä lähetetyssä vastauksessa Orpon syytöstä vaientamisyrityksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?