Pääministeri Sanna Marin IS:lle Petteri Orpon yllättävästä lausunnosta: ”Enpä ole ennen tällaiseen törmännyt” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Pääministeri Sanna Marin IS:lle Petteri Orpon yllättävästä lausunnosta: ”Enpä ole ennen tällaiseen törmännyt”

Julkaistu: 27.6. 11:16

Pääministeri Sanna Marin kertoo vastanneensa Petteri Orpon tapaamispyyntöön sanomalla, että ”katsotaan aika kalenterista”.

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoo Ilta-Sanomille kokoomusjohtaja Petteri Orpon pyytäneen häneltä tapaamista jokin aika sitten.

– Orpo pyysi minulta kahdenvälistä tapaamista jokin aika sitten, johon vastasin, että katsotaan kalenterista aika.

Pääministeri vaikuttaa hämmästyneen siitä, että Orpo otti asian esille IS:n haastattelussa.

– Enpä ole ennen tällaiseen törmännyt, että lehtien palstoilla käydään keskustelua siitä, ettei yhteistä ajankohtaa ole vielä löytynyt.

Pääministeri alleviivaa keskustelleensa koronakriisin aikana eri oppositiopuolueiden puheenjohtajien kanssa.

– Mukaan lukien Petteri Orpo. Olemme myös järjestäneet kaikille eduskuntaryhmille lukuisia infotilaisuuksia viime kuukausina. Viimeisin oli viikko sitten.

Orpo palasi IS:n viikonlopun haastattelussa hänen ja Marinin toukokuiseen Twitter-vääntöön, jossa pääministeri syytti kokoomusta valheellisen oppositiopolitiikan tekemisestä.

– Jos ajatellaan, millaista oppositiopolitiikkaa Sdp teki viime hallituskaudella, on suorastaan kohtuutonta, että meitä ja minua yritetään vaientaa sitä tehdessämme, Orpo sanoi.

Pääministeri ei kommentoinut IS:lle tekstiviestillä lähetetyssä vastauksessa Orpon syytöstä vaientamisyrityksestä.

Orpo sanoi IS:n haastattelussa pyytäneensä Marinilta tapaamista ja olevansa valmis keskustelemaan asioista. Orpon mukaan kahdenkeskiseen välienselvittelyyn liittyvä ”projekti on vielä kesken”.

Projektilla Orpo viittasi pääministerin lausunnon valossa tapaamiseen, jolle ei vielä ole löytynyt tämän kalenterista aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?