Hallitus kokoontui neuvottelemaan matkailun suosituksista – ”Jos tautitilanteet ovat samat eri maissa, ei ole järkeä pitää karanteenia” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Hallitus kokoontui neuvottelemaan matkailun suosituksista – ”Jos tautitilanteet ovat samat eri maissa, ei ole järkeä pitää karanteenia”

Julkaistu: 11.6. 10:20

Rajojen avaaminen tarkoittaa todennäköisesti myös karanteenin loppumista joidenkin maiden osalta.

Hallitus neuvottelee tänään rajojen avaamisesta. Poliitikot antoivat kommentteja medialle Säätytalon portailla ennen neuvotteluja.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) kertoo olleen suorassa yhteydessä Tanskaan ja Norjaan. Haavisto sanoo, että jos rajat avattaisiin maiden kesken, karanteenia ei tarvittaisi. Osasta EU-maista saapuessa kahden viikon karanteenijakso olisi silti edelleen voimassa.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) uskoo, että rajan avaaminen tarkoittaa myös karanteenin loppumista näiden maiden osalta.

– Jos tautitilanteet ovat samat eri maissa, ei ole järkeä pitää karanteenia.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) mainitsi Baltian ja Pohjoismaat, ja korosti rajojen avaamisen tärkeyttä kotimaiselle matkailulle.

Myös Suomen ja Ruotsin rajalla liikkumiseen toivotaan lisää vapauksia.

Pääministeri Sanna Marin (sd) valittelee tautitilanteen olevan eri maissa erilainen.

– Ruotsin osalta tilanne on vakavampi, miksi meidän pitää olla varovainen.

Schengen-rajan voi tällä hetkellä ylittää vain työn tai muun painavan syyn vuoksi. Tämä rajoitus on voimassa 14.6. asti. Hallituksen siis tulee tehdä pian tehdä päätöksiä asian suhteen.

Viroon matkustus avattiin 1.6. Se on tällä hetkellä ainut maa, johon Suomesta on suositusten mukaan voinut matkustaa.

Hallituksen odotetaan tekevän päätöksiä myös henkilörajoitusten suhteen. Monet tapahtumajärjestäjät ovat toivoneet hallitukselta höllennyksiä yli 500 hengen kokoontumiskieltoon.

ISTV on paikalla Helsingin Säätytalolla ja seuraa hallituksen neuvotteluja.

Päivitetty klo 11.13: Matkustusrajoitusten osalta pyritään tekemään päätöksiä tänään eikä ensi viikolla, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?