Myös ympäristöministeri Mikkonen sai ministeriön maksamaa viestintä­valmennusta – koulutus tilattiin vihreiden entiseltä vaaliehdokkaalta - Politiikka - Ilta-Sanomat

Myös ympäristöministeri Mikkonen sai ministeriön maksamaa viestintä­valmennusta – koulutus tilattiin vihreiden entiseltä vaaliehdokkaalta

Krista Mikkonen sai koulutusta yhteensä noin 2200 euron arvosta.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen on saanut ministeriönsä kustantamaa esiintymiskoulutusta noin 2200 eurolla.­

4.6. 19:33

Keskustaministerit eivät ole ainoita, jotka ovat saaneet viestintäkoulutusta ministeriönsä laskuun. Myös ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr) on saanut johtamansa ministeriön tarjoamaa esiintymiskoulutusta.

Mikkosen saaman valmennuksen kustannukset liikkuvat samalla tasolla kuin keskustalaisen tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen.

Mikkoselle on järjestetty kaksi erillistä koulutusta, toinen joulukuussa ja toinen tammikuussa. Ensimmäisen hinta arvonlisäveroineen oli 1 240 euroa ja jälkimmäisen 992 euroa.

Ympäristöministeriön viestintäjohtaja Jussi Salmi kuvailee koulutuksia yleiseksi mediavalmennukseksi, joissa käsiteltiin muun muassa median toimintaa ja harjoiteltiin televisiossa esiintymistä.

Koulutus tilattiin viestintäalan yrittäjältä Leena Brandtilta, joka on ollut mukana vihreiden toiminnassa ja myös puolueen eurovaaliehdokkaana. Brandt on tehnyt pitkän uran toimittajana, yrittäjänä sekä Suomen EU-edustuston lehdistövirkamiehenä Brysselissä.

Ministeriön viestinnässä kartoitettiin sopivia ehdokkaita ja päädyttiin ehdottamaan Brandtia ministerille, joka hyväksyi ehdotuksen.

– Brandtilla oli se kokemus ja osaaminen, jota siinä vaadittiin, ja kuulemamme kokemukset olivat olleet hyviä, Salmi perustelee valintaa.

Hanna Kosonen on Katri Kulmunin lailla saanut koulutusta viestintätoimisto Tekiriltä.­

Ministereiden viestintäkoulutus nousi esiin Suomen Kuvalehden uutisoitua, että valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni sai noin 50 000 euron edestä esiintymisvalmennusta valtiovarainministeriön eli veronmaksajien piikkiin. Koulutusten hankintasopimuksiin ei liity oikeudellisia tai hallinnollisia epäselvyyksiä, mutta Kulmuni ilmoitti maksavansa koko summan takaisin.

Keskustan muista ministereistä Hanna Kosonen on saanut ministeriön kustantamaa koulutusta yhteensä 2 480 eurolla ja puolustusministeri Antti Kaikkonen 5 022 eurolla.

IS selvitti koko hallituksen saamat esiintymisvalmennukset. Suurin osa ministereistä ei ole saanut ulkopuolelta tilattua koulutusta esiintymiseen, ei ministeriöidensä eikä myöskään puolueidensa järjestämää.

Hallituksen johtoviisikosta sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) on saanut kaksi puolueensa kustantamaa esiintymiskoulutusta kahdelta eri palveluntarjoajalta. Toinen käsitteli mediaesiintymisiä ja toinen puheiden pitämistä, ja niiden kustannukset olivat yhteensä hieman alle 5 000 euroa.

Maria Ohisalo on saanut puolueen tarjoamaa koulutusta.­

Tukea on saanut myös valtioneuvoston omalta viestintäosastolta.

Viestintäosasto järjesti ministereille Suomen EU-puheenjohtajakauteen liittyvää esiintymiskoulutusta Helsingissä vuosi sitten kesäkuussa. Henkilökohtainen tunnin kestänyt esiintymisharjoitus oli englanniksi ja keskittyi haastatteluiden antamiseen kansainväliselle medialle.

Lue lisää: IS selvitti hallitusviisikon esiintymiskoulutukset – Kulmunin maksatus ministeriöllä yllätti: ”Leuka loksahti auki”

Kouluttajana toimi Brysselissä asuva viestintäkouluttaja ja muun muassa BBC:lle aiemmin työskennellyt TV-toimittaja Laura Shields. Koulutus oli avoin kaikille ministereille ja sen kokonaishinnaksi tuli 8500 euroa.

Antti Kaikkonen osallistui markkinoinnin palvelutoimisto Avidlyn järjestämään yhden aamupäivän pituiseen viestintäkoulutukseen.­

Apua on annettu myös kahdelle yksittäiselle ministerille Antti Rinteen (sd) ja Sanna Marinin (sd) hallituksista, valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski kertoi STT:lle.

Viime kesänä viestintäosasto kävi eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen (sd) kanssa läpi videotervehdysten tekemistä kännykällä noin tunnin verran. Kyseessä ei Anttikosken mukaan ollut varsinainen esiintymiskoulutus Tuppuraiselle, "koska sen hän jo osaa".

Tämän lisäksi esiintymiskoulutusta on annettu Hanna Kososelle. Anttikoski muistelee koulutuksen toteutuneen pari viikkoa sitten. Kosonen on ollut vastuuministerinä julkisuudessa puhumassa koronarajoitusten vaikutuksista kulttuurin ja urheilun saralla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?