Kuinka estetään sosiaalisten ongelmien pitkittyminen? Arkkipiispa emeritus luovuttaa selvityksensä - Politiikka - Ilta-Sanomat

Kuinka estetään sosiaalisten ongelmien pitkittyminen? Arkkipiispa emeritus luovuttaa selvityksensä

Arkkipiispa emeritus Kari Mäkinen (2:nen oik.), sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (oik.), perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist ja työministeri Tuula Haatainen (vas.) tiedotustilaisuudessa Helsingissä 3. kesäkuuta 2020.

Julkaistu: 3.6. 11:16, Päivitetty 3.6. 12:04

Arkkipiispa emeritus Kari Mäkisen työryhmä etsi toimenpiteitä hyvinvoinnin vahvistamiseksi koronaepidemian jälkihoidossa.

Arkkipiispa emeritus Kari Mäkisen työryhmä esittää toimenpiteitä hyvinvoinnin ja tasa-arvon vahvistamiseksi koronan runtelemassa Suomessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö asettivat yhdessä asiantuntijaryhmän etsimään toimenpiteitä, joilla vahvistetaan hyvinvointia ja tasa-arvoa koronaepidemian jälkihoidossa.

Mäkisen johtaman työryhmän selvitys luovutetaan tänään.

Tilaisuudessa ovat mukana sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas), perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd), työministeri Tuula Haatainen (sd) ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (rkp).

Johtamansa työryhmän ensimmäisen kokouksen jälkeen Mäkinen arvioi, että koronakriisi aiheuttaa taloudellisten tappioiden ohella mittavia tappioita ja vaurioita ihmisten hyvinvoinnille.

– Ellei niiden korjaamiseen panosteta, seuraukset ovat kohtalokkaita yhteiskunnan taloudelliselle ja inhimilliselle kantokyvylle. Hyvinvointitappioiden tunnistaminen ja niihin puuttuminen on jälleenrakennuksessa ratkaisevaa, Mäkinen sanoi tiedotteen mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?