Suora lähetys: Hallitus kertoo liikenne­hankkeista ja kohtuu­hintaisesta asunto­tuotannosta – tällainen on uusi museo­hanke - Politiikka - Ilta-Sanomat

Suora lähetys: Hallitus kertoo liikenne­hankkeista ja kohtuu­hintaisesta asunto­tuotannosta – tällainen on uusi museo­hanke

Julkaistu: 3.6. 10:09, Päivitetty 3.6. 11:07

Paikalla ovat Krista Mikkonen, Timo Harakka ja Hanna Kosonen.

Hallitus pääsi tiistaina pitkien neuvottelujen jälkeen sopuun maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimuksista neljän suurimman kaupunkiseudun kanssa. Mutta mitä se oikein tarkoittaa?

Ministerit kertovat neuvottelutuloksen sisällöstä noin kello 10.30 alkavassa tiedotustilaisuudessa. Paikalla ovat ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr), liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) sekä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk). Seuraamme tilaisuuden etenemistä artikkelin lopussa hetki hetkeltä.

  • Voit seurata tilaisuutta suorana lähetyksenä tämän jutun alkuun aukeavasta ikkunasta.

Hallitus päätti eilen korona-ajan neljännestä lisätalousarviosta. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kertoi illan tiedotustilaisuudessa myös, että MAL-sopimuksista syntyi neuvottelutulos Helsingin, Turun, Tampereen ja Oulun kaupunkiseutujen kanssa. Sopimuksilla edistetään kestäviä liikennehankkeita ja kohtuuhintaista asuntotuotantoa erityisesti joukkoliikenteellä hyvin saavutettavilla alueilla.

Ministeri Mikkonen kirjoitti Twitterissä, että panostukset kohtuuhintaiseen asumiseen ja päästöttömään liikenteeseen nousevat kaikkiaan lähes miljardiin euroon. Raiteet, joukkoliikenne, kävely ja pyöräily ovat siinä isossa roolissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?