Sanna Marin MTV:llä: Al-Holin palaajiin liittyy vakavia turvallisuushuolia

Suomen pääministeri Sanna Marin (sd) kertoo MTV:llä, että al-Holin leiriltä palaaviin ihmisiin liittyy vakavia turvallisuushuolia.

1.6.2020 19:13

Suomeen saapui sunnuntaina kolme al-Holista paennutta perhettä. Ulkoministeriö ei ole kertonut, miten perheet pakenivat leiriltä.

Suomen pääministeri Sanna Marin (sd) kertoo MTV:llä, että al-Holin leiriltä palaaviin ihmisiin liittyy vakavia turvallisuushuolia.

Pääministerin mukaan hänellä ei ole yksilökohtaisia tietoja palaajista.

– En pysty ottamaan yksilöihin kantaa, selvää on se, että tämä tilanne on haastava niin yhteiskunnan turvallisuuden näkökulmasta kuin lasten oikeuksien toteutumisen näkökulmasta, Marin sanoo MTV:lle.

– Erittäin haastava kokonaisuus, ja kyllä tähän näitä vakavia turvallisuushuolia liittyy, hän sanoo.

Ilta-Sanomat kertoi sunnuntaina, että Suomeen palaavat Isis-terrorijärjestön taistelijoiden vaimot ovat suojelupoliisin mukaan mahdollisesti uhka kansalliselle turvallisuudelle.

– Ihmisten palaamiseen konfliktialueelta liittyy ongelmia. Suojelupoliisi on arvioinut, että palaajat todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa. Näihin tänään (sunnuntaina) palanneisiin henkilöihin en voi ottaa kantaa, Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Milla Meretniemi kertoi IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?