Pääministeri Marin myöntää, että pyysi arvostelemaan itseään Twitterissä: ”Jungnerin kertoma pitää paikkansa” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Pääministeri Marin myöntää, että pyysi arvostelemaan itseään Twitterissä: ”Jungnerin kertoma pitää paikkansa”

Mikael Jungner arvosteli Sanna Marinia hänen omasta pyynnöstään Twitterissä vuonna 2014.

Pääministeri Sanna Marin (sd) vahvistaa Mikael Jungnerin väitteen.­

17.5.2020 12:35

Entisen Sdp:n kansanedustajan ja puoluesihteerin Mikael Jungnerin sunnuntaisen twiitin mukaan Sanna Marin (sd) pyysi Jungneria arvostelemaan itseään Twitterissä vuonna 2014. Hyökkäyksen tarkoituksena oli nostattaa vastavalitun varapuheenjohtajan kannatusta.

Ilta-Sanomien tavoittama pääministeri Marin myöntää asian.

– Jungnerin kertoma pitää paikkansa. Sanoin hänelle tuolloin, että mitä enemmän kritisoit, sitä enemmän ihmiset asettuvat tuekseni, Marin toteaa avustajan kautta tekstiviestitse.

Jungner twiittasi sunnuntaiaamuna, että vuosia sitten Marin pyysi häntä arvostelemaan Marinia Twitterissä.

– Vuosia sitten jossain illanvietossa Sanna Marin pyysi minua arvostelemaan itseään Twitterissä. Ajatus oli, että kun minua ei hirveästi arvostettu demareissa, minun julkinen hyökkäys nostaisi Sannan kannatusta. Mielelläni autoin. Toimi. Näyttää sama toimivan myös (Petteri) Orpoon päin, Jungner twiittaa.

Jungnerin mukaan hän toteutti pyynnön vuonna 2014, kun hän moitti Twitterissä Sdp:n silloista puheenjohtajaa ja valtiovarainministeriä Antti Rinnettä, jota Marin sitten tuli puolustamaan. Tämän jälkeen alkoi julkinen sanaharkka Jungnerin ja Marinin välillä.

Jungner kertoi aikaisemmin IS:lle, että mitään sopimusta ”julkisesta hyökkäyksestä” ei heidän välillään tehty, mutta pyyntö jäi hänelle mieleen. Sopivan hetken koittaessa Jungner päätti toteuttaa vastavalitun varapuheenjohtajan pyynnön.

– Sanna totesi, että voisit arvostella mua Twitterissä. Se oli semmoinen heitto, puolivinoillen heitetty. Emme tehneet mitään sopimusta asiasta, Jungner muisteli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?