Petteri Orpo testaus­kapasiteetista Ylellä: ”En ymmärrä, miksi se on edelleen niin alhainen” - Politiikka - Ilta-Sanomat

Petteri Orpo testaus­kapasiteetista Ylellä: ”En ymmärrä, miksi se on edelleen niin alhainen”

Petteri Orpo (kok) ja Jussi Halla-aho (ps) arkistokuvassa.

Julkaistu: 5.5. 8:00

Oppositiojohtajat Petteri Orpo ja Jussi Halla-aho kertoivat Ylen Aamussa omat näkemyksensä koronarajoitusten purkamisesta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo olisi toivonut, että rajoituksia olisi purettu suunniteltua nopeammalla aikataululla.

– Olisin toivonut kunnianhimoisempaa tavoitteiden asettelua eli nopeampaa aikataulua, mutta se ei ole mahdollista ilman testaamista. Kyse on siitä, että jotta siihen päästään, tarvitaan turvallisuudentunnetta. Kaipaisin valtioneuvostolta ja viranomaisilta sitä, että testauskapasiteetti nostettaisiin todella kunnianhimoiselle tasolle. En ymmärrä, miksi se on edelleen niin alhainen, Orpo sanoi Ylen Aamussa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaatii testauskapasiteetin nostoa.

Orpo olisi suhtautunut vapaammin myös ikäihmisten rajoituksiin. Hallitus kertoi maanantai-iltana laajoista toimista, joilla Suomea aletaan pikkuhiljaa avata. Yli 70-vuotiaiden karanteeni kuitenkin jatkuu toistaiseksi.

– Meillä on hyvin erikuntoista päälle 70-vuotiasta väkeä. Jäin edelleen odottamaan selkeitä ohjeita maskien käytöstä ja selkeitä ohjeita ikääntyville ihmisille, että voi lähteä ulos ja kauppaan, kun käyttää maskia, Orpo sanoi.

Orpon lisäksi Ylen Aamussa haastateltiin perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa. Hän oli Orpon kanssa samoilla linjoilla siinä, että täytyy huomioida rajoitusten inhimilliset vaikutukset eristyksissä oleviin ikäihmisiin. Halla-ahon mukaan rajoituksia pitää hyvinvointiyhteiskunnan säilymiseksi jossain vaiheessa joka tapauksessa purkaa, oli tautitilanne millainen hyvänsä. Hän ei olisi kuitenkaan vielä tässä vaiheessa avannut kouluja.

– Meillä ei ole tarkkaa käsitystä siitä, että onko koulujen avaaminen kevätlukukaudella kahdeksi viikoksi järkevää. Meidän mielestämme se on riski, joka olisi tässä tilanteessa kannattanut jättää ottamatta.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?